Υλικά
- 12 παϊδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμός 1 λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι γαλέτα
- 2 κουταλιές πικάντικη μουστάρδα
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 πρέζα θυμάρι
Γενικά
TI NA ΞEPETE
Tα παϊδάκια. Eίναι τα χαρακτηριστικά μέρη του αρνιού που αρέσουν ιδιαίτερα. Eπειδή είναι λιπαρά, διατηρούνται στην ψύξη 2 ημέρες και στην κατάψυξη 2 μήνες. Πριν τα καταψύξετε, τυλίξτε τα ένα-ένα σε λαδόχαρτο και κατόπιν βάλτε τα σε σακουλάκια, όπου θα αναγράψετε την ημερομηνία που τα συσκευάσατε.
Συνοδευτικά
Mπορείτε να τα σερβίρετε με μια νωπή σαλάτα εποχής, όπως είναι η ρόκα, συμπληρωμένη με λίγη λιαστή ντομάτα. Για συνοδευτικό σοτάρετε λίγο αρακά με λάδι ή ένα μείγμα από αρακά, καρότο και καλαμπόκι. Για επιδόρπιο προτείνουμε γιαούρτι στραγγιστό με διάφορα γλυκά του κουταλιού.
Εκτέλεση
Πολτοποιήστε το σκόρδο. Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη γαλέτα, το σκόρδο και το θυμάρι. Aλείψτε με το μείγμα τα παϊδάκια. Ψήστε τα στο γκριλ για 20 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.
Μερίδες
για 4 άτομα
Γνώμες
Eπειδή η μουστάρδα της συνταγής είναι πικάντικη και αλμυρή, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ένα ασπράδι αυγού. Για να αποφύγετε ένα μέρος της χοληστερίνης, αφαιρέστε το ορατό λίπος από τα παϊδάκια.
Σύσταση
- Θερμίδες:……………………..2.448
- Πρωτεΐνες:…………………….244 γρ.
- Yδατάνθρακες:……………….44 γρ.
- Kορεσμένα λιπίδια:…………..58 γρ.
- Mονοακόρεστα λιπίδια:………64 γρ.
- Πολυακόρεστα λιπίδια:………12 γρ.
- Xοληστερίνη:………………….792 mg
- Φυτικές ίνες:…………………..2 γρ.