Σπιτική καραμέλα σε 20΄
Για τα γλυκά που απαιτούν καραμελωμένη επιφάνεια, μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα σπιτική ζάχαρη καραμελέ χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές νερό για κάθε 100 γρ. μαύρης ζάχαρης και 3 σταγόνες λεμονιού. Ανακατεύετε στην αρχή με ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια, αφαιρείτε την κουτάλα για να μην κολλήσει η ζάχαρη και κουνάτε απλά το σκεύος. Όσο πιο πολύ καίγεται η ζάχαρη, τόσο πιο μαύρη γίνεται η καραμέλα.