Σπιτικά αμπελόφυλλα σε 6΄
Συχνά, για μεγαλύτερη ευκολία ή όταν δεν είναι η εποχή τους, χρησιμοποιούμε κονσερβοποιημένα αμπελόφυλλα σε άλμη. Tα φύλλα τους, όμως, είναι συνήθως σκληρά, έχουν ίνες και η γεύση της άλμης είναι τόσο δυνατή, που κυριαρχεί ακόμα και όταν ζεματιστούν. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν αυτή την περίοδο, που μπορείτε να τα βρείτε φρέσκα στις λαϊκές αγορές ή ακόμα και να τα μαζέψετε, να φτιάξετε μόνοι σας μια ποσότητα που θα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Πλύντε τα και ζεματίστε τα για 2΄ σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια, βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να κρυώσουν κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης, στραγγίξτε τα, σκουπίστε τα με μια πετσέτα κουζίνας και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη σε στοίβες των 25 φύλλων, τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.
_x000D_