Φρέσκα θαλασσινά σε 2΄
Tη Σαρακοστή που καταναλώνουμε πολλά θαλασσινά πρέπει να προσέχουμε να είναι φρέσκα. Ένα τεστ φρεσκάδας, λοιπόν, που δεν θα ξεπερνάει τα 2 λεπτά για το κάθε είδος, θα σας διασφαλίζει έως ένα βαθμό. Aν τα καλαμάρια, τα χταπόδια και οι σουπιές έχουν ροζ χρώμα, τότε να τα αποφεύγετε, γιατί δεν είναι φρέσκα. Σημάδι φρεσκάδας για τα καβούρια, τις γαρίδες και τις καραβίδες είναι το ανοιχτό χρώμα. Tέλος, αναζητήστε σημάδια ζωής στα οστρακοειδή (μύδια, στρείδια, κυδώνια), τα οποία πρέπει επίσης να έχουν κλειστό κέλυφος.
_x000D_