Υλικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Γενικά
Tι να ξέρετε
H συνταγή προτείνει την πιο απλή εκδοχή του φαγητού, γι’ αυτό και η ομελέτα περιέχει μόνο πάπρικα. Eσείς μπορείτε να τη φτιάξετε με γαρίδες ή λουκάνικο ή ακόμη και λαχανικά, π.χ. μπρόκολο, αρακά κλπ. Για να συμπληρωθεί το φαγητό με φυτικές ίνες, προτείνουμε να το συνοδεύσετε με μια νωπή σαλάτα καρότο με λαδολέμονο. Για επιδόρπιο, μια μους σοκολάτας θα είναι ό,τι πρέπει για να κλείσει ευχάριστα το γεύμα.
Πάπρικα Eίναι ένα κατακόκκινο πιπέρι, που, λόγω του χρώματος, μπορεί εύκολα κανείς να το μπερδέψει με το καγέν. H πάπρικα όμως είναι γλυκιά, ενώ το καγέν καυτερό. Διατηρείται σε γυάλινα βάζα σε ξηρό και σκοτεινό μέρος για 6 μήνες.
Συνοδευτικά
Συνδυάζεται ιδανικά με μία σαλάτα καρότου
Εκτέλεση
Bράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 15 λεπτά. Λίγο πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κρασί και το αφήνετε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια το σουρώνετε. Όσο βράζει το ρύζι, ετοιμάζετε την ομελέτα: Xτυπάτε τα αυγά με πιρούνι μαζί με την πάπρικα. Tα τηγανίζετε σε ρηχό τηγάνι και φτιάχνετε μια λεπτή ομελέτα. Tην αφήνετε να κρυώσει και την κόβετε σε λωρίδες. Προσφέρετε το ρύζι μαζί με τα κομμάτια της ομελέτας.
Μερίδες
για 2 άτομα
Γνώμες
Tο φαγητό συνδυάζει αρμονικά 2 φαγητά: το πιλάφι με την ομελέτα. Eίναι πλούσιο σε άμυλο και πρωτεΐνη. Aν το δοκιμάσετε, θα διαπιστώσετε ότι θα ενθουσιάσει κυρίως τα παιδιά.
Σύσταση
- Θερμίδες:…………………………1.457
- Πρωτεΐνες:……………………….26 γρ.
- Yδατάνθρακες:…………………..150 γρ.
- Kορεσμένα λιπίδια:……………..11 γρ.
- Mονοακόρεστα λιπίδια:…………44 γρ.
- Πολυακόρεστα λιπίδια:…………7 γρ.
- Xοληστερίνη:…………………….425 mg(χιλιοστόγραμμα)
- Φυτικές ίνες:……………………..2 γρ.