Υλικά

  • 4 φιλέτα μοσχαρίσια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλάκια μαντζουράνα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα πιπέρι

Γενικά
Tι να ξέρετε

Tο φαγητό αναδεικνύεται χάρη στη μαντζουράνα που περιέχει. Aυτή του δίνει ιδιαίτερη γεύση που ταιριάζει με τη γεύση του σκόρδου. Tο κρέας θα γίνει πιο νόστιμο αν ψηθεί στα κάρβουνα.

Mαντζουράνα

Είναι μυρωδικό που καλλιεργείται πολύ εύκολα σε γλάστρα και διατηρείται ακόμη και το χειμώνα. Δοκιμάστε, λοιπόν, στο φαγητό φρέσκια μαντζουράνα δικής σας καλλιέργειας ή αγοράστε αποξηραμένη.

Συνοδευτικά
Προτείνουμε να το συνοδεύσετε με νωπή σαλάτα (για τις φυτικές ίνες) και πουρέ πατάτας (για το άμυλο). Ως επιδόρπιο, ένα ζελέ λεμόνι είναι ό,τι πρέπει για να εξουδετερώσει κάπως τη γεύση του σκόρδου από το φαγητό.

Εκτέλεση
Πολτοποιείτε πολύ καλά το σκόρδο και το κάνετε σαν αλοιφή. Tο αναμειγνύετε με τη μαντζουράνα, το λάδι και το πιπέρι. Ψήνετε τα φιλέτα στο γκριλ, αλείφοντας τακτικά με το μείγμα του σκόρδου που ετοιμάσατε.

Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
Πρόκειται για ένα υγιεινό πιάτο που δεν θα σας εφοδιάσει με πολλές θερμίδες. Ο οργανισμός σας θα ωφεληθεί από το σίδηρο του κρέατος και κυρίως από τις αντιοξειδωτικές ουσίες της μαντζουράνας και τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου.

Σύσταση

  • Θερμίδες:…………………………2.145
  • Πρωτεΐνες:……………………….173 γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………..4 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:……………..53 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:…………91 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:…………10 γρ.
  • Xοληστερίνη:…………………….500 mg
  • Φυτικές ίνες:………..0