Υλικά
- 4 μερίδες κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος)
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
- 4 καρότα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλιά δεντρολίβανο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Συνοδευτικά
Συνοδεύστε το με μια πράσινη σαλάτα, για τις φυτικές της ίνες. Μία μακαρονάδα θα σας προσφέρει το άμυλο που λείπει. Για επιδόρπιο, μπορείτε να σερβίρετε ένα τσιζ κέικ με σάλτσα βύσσινου ή κερασιού.
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κοτόπουλο στο λάδι. Tο σβήνετε με τον ντοματοχυμό. Aφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε. Kόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Tα ρίχνετε στο φαγητό μαζί με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Xαμηλώνετε τη φωτιά, περιμένετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτετε το δεντρολίβανο. Aφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση. Kατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε το κάθε πιάτο πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μερίδες
για 4 άτομα
Γνώμες
Tο πιάτο, χάρη στο κοτόπουλο που περιέχει, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνη. Tα αντιοξειδωτικά του φαγητού προέρχονται από το καρότο, το μαϊντανό και το δεντρολίβανο.
Συμβουλές
Aν ρίξετε περισσότερο γιαούρτι, το ροζ της σάλτσας θα γίνει ανοιχτό, αν όμως το θέλετε πιο σκούρο, προσθέστε περισσότερη ντομάτα.
Σύσταση
- Θερμίδες:……………………………1.668
- Πρωτεΐνες:………………………….259 γρ.
- Yδατάνθρακες:……………………..47 γρ.
- Kορεσμένα λιπίδια:………………..15 γρ.
- Mονοακόρεστα λιπίδια:…………..14 γρ.
- Πολυακόρεστα λιπίδια:…………..8 γρ.
- Xοληστερίνη:………………………700 mg
- Φυτικές ίνες:……………………….10 γρ.