• 1 μεγάλο βάζο που κλείνει ερμητικά
• 1 κατσαρολάκι
•1 σουρωτήρι
•1 χωνί


1 μπουκάλι (750 ml) βότκα, μπράντι, ρούμι ή κονιάκ
15-18 βερίκοκα βιολογικής καλλιέργειας
1/4-1 φλιτζάνι απλό σιρόπι (προαιρετικά)


1. Aδειάζετε το μπουκάλι με το αλκοόλ της επιλογής σας σε ένα βάζο με φαρδύ στόμιο που κλείνει ερμητικά και έχει λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα από το μπουκάλι.

2. Πλένετε τα βερίκοκα, τα κόβετε σε κομμάτια, τα ρίχνετε στο βάζο με το αλκοόλ και ανακατεύετε καλά.

3. Φυλάτε το βάζο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 1 μήνα, ανακινώντας πού και πού το περιεχόμενό του.

4. Όταν περάσει το διάστημα της αναμονής, δοκιμάζετε το λικέρ και αν η γεύση του σας ικανοποιεί, σουρώνετε το περιεχόμενο σε ένα άλλο βάζο και με τη βοήθεια ενός χωνιού το φυλάτε στο αρχικό μπουκάλι του ποτού.

5. Aν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι, θα το προσθέσετε στο τελευταίο στάδιο της παρασκευής, πριν φυλάξετε το λικέρ στο μπουκάλι του ποτού.

Για να φτιάξετε απλό σιρόπι, ρίχνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι νερό με 2 φλιτζάνια ζάχαρη και το βάζετε να βράσει για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.