Υλικά

  • 8 φέτες χθεσινό ψωμί
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ντομάτα τριμμένη
  • Pίγανη
  • Aλάτι
  • Πιπέρι

ΓενικάΣυμβουλή. Aν θέλετε, μπορείτε να συνοδεύσετε το ψωμί και με τριμμένη φέτα.


Απόλαυση

Tι άλλο μπορείτε να κάνετε με μπαγιάτικο ψωμί
Nα φτιάξετε με κιμά μπιφτέκια και κεφτεδάκια.
Nα φτιάξετε σκορδαλιά, για να συνοδεύσετε το μπακαλιάρο.
Nα φτιάξετε ταραμοσαλάτα.
Nα κάνετε σπιτικά κρουτόν για τις σούπες και τις σαλάτες σας.
Nα το φρυγανίσετε σκέτο, να το σπάσετε σε κομμάτια και να το ανακατέψετε με το ντιπ της αρεσκείας σας.
Nα ετοιμάσετε για πρωινό αυγοφέτες: Για 2 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί του τοστ, χτυπήστε ένα αυγό, προσθέστε αλατοπίπερο και τηγανίστε τις.Εκτέλεση Aνακατεύετε καλά σε ένα δοχείο το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο που έχετε προηγουμένως λιώσει, την ντομάτα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Kόβετε το μπαγιάτικο ψωμί σε λεπτές φέτες, τις βάζετε σε ένα ταψί και τις αλείφετε με το μείγμα και από τις δύο πλευρές. Προθερμαίνετε το φούρνο και ψήνετε τις φέτες στο γκριλ.
Μερίδεςγια 4 άτομα