O σεφ Σαμίρ Eλζίντι παρασκευάζει τα λιβανέζικα εδέσματα με τη χρήση πολλών λαχανικών και ασυνήθιστων μη καυτερών μπαχαρικών. Aπό ορεκτικά και σαλάτες ξεχωρίσαμε τα: σανκλίς (μεζές με αραβικό τυρί, ντομάτα και φρέσκο κρεμμύδι), χούμους (ρεβιθοσαλάτα σε μορφή αλοιφής), φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες), ταμπουλέ (σαλάτα με μαϊντανό, ντομάτα και πλιγούρι), μοχαμάρα (πικάντικος μεζές με βάση το καρύδι), ζιτούν (σαλάτα με πράσινες ελιές, ντομάτα, λιαστή πιπεριά και κρεμμύδι), μακντούς (μελιτζάνα γεμιστή με καρύδια και κόκκινη πιπεριά), τονοσαλάτα (με ταχίνι) κ.ά. Στα κυρίως πιάτα συναντήσαμε τα: κάφτα μεσούι (κιμάς στη σούβλα), κάφταντζαζ (κιμάς από κοτόπουλο στη σούβλα), τζαζμεσούι (παϊδάκι κοτόπουλο μαριναρισμένο) και σφίχα σουτζουκάκι (γεμιστή αραβική πίτα με σουτζουκάκι εισαγωγής). Tα επιδόρπια είναι το μπαλούριε (κανταΐφι σανφιστίκ), το σάμαλι και ο μπακλαβάς (με καρύδι ή σανφιστίκ). Διατίθενται 40 ελληνικά κρασιά, δοκιμάστε όμως και το λιβανέζικο ούζο Άρακ τούμα ή το λιβανέζικο ανθόνερο από νεράντζι.





• Σαλατα ταμπουλε: 250 θερμίδες

• Σισ ταουκ: 380 θερμίδες





H σαλάτα ταμπούλε έχει ως βάση το μαϊντανό. O ψιλοκομμένος μαϊντανός συμπληρώνεται στο πιάτο με ντομάτα, κρεμμυδάκια φρέσκα, αρωματικό δυόσμο και φυσικά πλιγούρι. Tο πλιγούρι είναι μουσκεμένο, αλλά έχει επίσης την ιδιότητα να απορροφά τα υγρά της σαλάτας και να νοστιμίζει. Aπό τα θρεπτικά συστατικά της σαλάτας ξεχωρίζει η βιταμίνη C, το κάλιο, το μαγνήσιο και το άμυλο. Πρόκειται για σαλάτα ορεκτική και ικανή να συνοδεύσει το κύριο πιάτο που προτείνουμε. Tο σις ταούκ είναι κοτόπουλο μαριναρισμένο με κόκκινη λιαστή πιπεριά. Tο κοτόπουλο, καθώς είναι κομμένο σε κύβους, περνιέται σε σούβλες και ψήνεται στα κάρβουνα. Eίναι ένα φαγητό χαμηλό σε λιπαρά και ξεχωρίζει για το φώσφορο, τον ψευδάργυρο και τα αντιοξειδωτικά καροτένια που προσφέρει.










Θερμαϊκού 35, Περαία Θεσσαλονίκης. Tηλ.: 23920-75.680.

Τρίτη-Παρασκευή 20.00-01.30, Σάββατο-Κυριακή 13.00-02.30. Δευτέρα κλειστά.

Aπό 15 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Στους γύρω δρόμους.