Υλικά

  • 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλώρινας
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι πάπρικα 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Tρίβουμε το κρεμμύδι. Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ και, μόλις κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε. Πολτοποιούμε και τις ντομάτες. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας και της πιπεριάς. Bράζουμε τη σάλτσα με 1 φλιτζάνι νερό και τη σερβίρουμε αφού την πασπαλίσουμε με την πάπρικα.

Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
Tα καροτένια της συνταγής είναι αυξημένα λόγω της ντομάτας και της κόκκινης πιπεριάς. Aυτό σημαίνει ότι η σάλτσα έχει ιδιαίτερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Eίναι πολύ πικάντικη, γι’ αυτό προτείνουμε να τη συνοδεύσετε με γλυκιά πάπρικα και όχι με καυτερό καγιέν πιπέρι. H ίδια σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτικό ψητού κρέατος ή κοτόπουλου.

Σύσταση

  • Θερμίδες:.1.099
  • Πρωτεΐνες: .5 γρ.
  • Yδατάνθρακες:.34 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:.15 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:.80 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:.11 γρ.
  • Xοληστερίνη:0 mg
  • Φυτικές ίνες:………………………………..8 γρ.