Αν δυσκολεύεστε να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε λαχανικά, δώστε τους απλώς μια τσάπα και στείλτε τα στον κήπο ή στο πάρκο!
Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παιδιά, τα οποία μαθαίνουν να καλλιεργούν λαχανικά, είναι πιο πιθανό να τρώνε υγιεινά.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αμερικανούς μαθητές μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του γνωστού προβλήματος των περισσότερων γονιών: το πώς θα πείσουν το παιδί τους να δοκιμάσει λαχανικά.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο και του Πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη, ανακάλυψαν ότι τα παιδιά έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να φάνε σαλάτα, αν έχουν εμπλακεί τα ίδια στη διαδικασία καλλιέργειας των λαχανικών.
Η επιστημονική ομάδα μελέτησε 370 μαθητές από τη Νέα Υόρκη που έτρωγαν μεσημεριανό από την καντίνα του σχολείου τους σε τρεις διαφορετικές μέρες, προκειμένου να διαπιστώσουν τι τροφές επέλεγαν να βάλουν στο πιάτο τους και ποιες απέφευγαν να δοκιμάσουν.
Συνήθως, μόλις το 2% των μαθητών πρόσθεταν σαλάτα στο κυρίως γεύμα τους, τόνισαν οι ερευνητές. Όταν, όμως, τα υλικά της σαλάτας καλλιεργούνταν από τους ίδιους τους μαθητές στο πλαίσιο μιας σχολικής έρευνας, το ποσοστό των παιδιών που έκαναν υγιεινές διατροφικές επιλογές αυξήθηκε στο 10%.
Παλιότερη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Leeds είχε ανακαλύψει ότι το να προσφέρουμε λαχανικά σε παιδιά πριν από την ηλικία των 2 ετών, αυξάνει την πιθανότητα να τους αρέσει στο μέλλον η γεύση τους.