Το καυτό νερό
Το ζεστό ντους μας χαλαρώνει. Το καυτό ντους όμως εκτός του ότι αφυδατώνει την επιδερμίδα, ανοίγει τα λέπια της τρίχας, με αποτέλεσμα να «δραπετεύουν» οι χρωστικές ουσίες της βαφής. Έτσι το χρώμα ξεθωριάζει σταδιακά, χάνοντας την ένταση και τη ζωντάνια του.
Το σωστό: Λουζόμαστε με χλιαρό νερό, ταμπονάρουμε τα μαλλιά με μια πετσέτα, Στη συνέχεια, απλώνουμε μια μάσκα και ξεπλένουμε με όσο πιο δροσερό νερό αντέχουμε, το οποίο θα «κλειδώσει» τα λέπια.
Το χλώριο και ο ήλιος
Η οξείδωση διαβρώνει την τρίχα ενώ το χλώριο αφαιρεί εύκολα τις χρωστικές και προκαλεί χημική αντίδραση με το χρώμα. Για παράδειγμα, στα ξανθά μαλλιά δίνει μια «πράσινη» χροιά.
Τι κάνουμε: Χρησιμοποιούμε ειδικό αντηλιακό που περιβάλλει τα μαλλιά με ένα προστατευτικό φιλμ, ή -αν κολυμπάμε σε πισίνα- ένα σκουφάκι που εμποδίζουν τη διάβρωση του χρώματος.
Τα εργαλεία styling, όπως πιστολάκι, σίδερο, και ψαλίδι
Η θερμοκρασία που αναπτύσσουν είναι ως και 280ο! Γι’ αυτό όσο κι αν μας είναι απαραίτητα, προσπαθούμε να περιορίσουμε τη χρήση των παραπάνω τουλάχιστον για την πρώτη βδομάδα. Αν δεν μπορούμε χωρίς πιστολάκι, λόγω χειμώνα, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του στη μικρότερη σκάλα.
Tip: Κάθε φορά, πριν ξεκινήσουμε το styling, απλώνουμε στα μαλλιά θερμοπροστατευτικά προϊόντα.
Τα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό
Είναι εξαιρετικά για να απομακρύνουν τους ρύπους, τη σκόνη και το σμήγμα. Ωστόσο, οι δραστικοί καθαριστικοί παράγοντες που περιέχουν, δεν κάνουν εξαιρέσεις και παρασύρουν μαζί τους τα χρωστικά μόρια της βαφής.
Το σωστό: Για να παρατείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το χρώμα μας, επιβάλλονται τα προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες των βαμμένων μαλλιών.
Τα άλατα και οι επιπρόσθετες χημικές ουσίες του νερού
Οι παραπάνω παράγοντες απογυμνώνουν την τρίχα από τα φυσικά της έλαια και αλλοιώνουν τον φλοιό της. Γι’ αυτό, αν μένουμε σε περιοχές όπου το νερό της βρύσης είναι «σκληρό» ή περιέχει πολύ χλώριο, βάζουμε ένα φίλτρο στη βρύση.