Υλικά

  • 500 ml γάλα αποβουτυρωμένο (1,5% λιπαρά)
  • Μία πρέζα αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1,5 κουταλιά της σούπας λάδι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρούμι (αν θέλουμε)

ΕκτέλεσηΑνακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι αφού θα το έχουμε πρώτα κοσκινίσει.

Χρησιμοποιούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μία ειδική κρεπιέρα. Το αλείφουμε με λίγο λάδι και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα. Μόλις ροδίσει το γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Μπορούμε να σερβίρουμε την κρέπα με μία κουταλιά μαρμελάδα, ή μία κουταλιά μέλι με τριμμένα καρύδια ή ένα κουταλάκι ζάχαρη και κανέλα, ή σοκολάτα (λιώνουμε λίγη σοκολάτα υγείας, 20 με 30 γραμμάρια, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό γάλα και προσθέτουμε λίγη καρύδα σε τρίμμα, ή κομματάκια μπανάνας, ή ξηρούς καρπούς ή κορν φλέικς. Αν θέλουμε μπορούμε να ραντίσουμε τη σοκολάτα και με λίγες σταγόνες λικέρ.) ή ψιλοκομμένα φρούτα (π.χ. μήλο ή αχλάδι κομμένα σε πολύ μικρά κομματάκια τα οποία θα τα πασπαλίσουμε με κανέλα και λίγο χυμό από μανταρίνι ή πορτοκάλι και στη συνέχεια θα τα «περάσουμε» από το αντικολλητικό τηγάνι.)

Μερίδεςγια 20 κρέπες