Υλικά

  • 400 γρ. ψαρονέφρι (2 φιλέτα χοιρινά)
  • 6 κουταλάκια κατίκι
  • ½ ποτηράκι κονιάκ
  • ½ ποτηράκι κρασί
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Λίγα φυλλαράκια εστραγκόν
  • 2 φρέσκιες πατάτες
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος (φυτική)
  • 50 γρ. παρμεζάνα (τρίμα)
  • 50 γρ. τυρί ρεγκάτο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και κόβετε το ψαρονέφρι σε κομμάτια. Το σοτάρετε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο.

Μόλις ροδοκοκκινίσει το σβήνετε με λίγο κονιάκ και λίγο κρασί. Προσθέτετε το εστραγκόν, αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε το κρέας και από πάνω βάζετε με ένα κουταλάκι λίγο κατίκι.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τις πατάτες ογκρατέν. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις στρώνετε σε ένα πυρέξ.

Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, το αυγό χτυπημένο και το ρεγκάτο.

Αφού τις πατήσετε καλά με το χέρι σας, τις πασπαλίζετε με παρμεζάνα για να κάνουν κρούστα και τις ψήνετε στους 150ο C για 40 λεπτά περίπου.

Τ’ αφήνετε να κρυώσουν λίγο, κόβετε και σερβίρετε μαζί με το κρέας .

Μερίδες
για 2 άτομα