Υλικά

  • 8 φιλέτα γλώσσας μέτρια
  • 1 πράσο
  • 2 καρότα.
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρή σελινόριζα τριμμένη
  • 2 πατάτες
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο σαφράν

Εκτέλεση
Κόβετε τα λαχανικά (πράσο, καρότο) σε λεπτές φέτες, τις πατάτες σε στρογγυλά μπαλάκια με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου (κουταλάκι παριζιέν) και τρίβετε τη σελινόριζα.

Σε ένα τηγάνι βάζετε τα λαχανικά, αλάτι-πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνετε να μισοβράσουν.

Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα γλώσσας και τα τοποθετείτε διπλωμένα ανά δύο πάνω από τα λαχανικά, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί.

Μόλις βράσουν, αφαιρείτε τα υγρά που έχουν μείνει, τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε σαφράν και αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό.

Αφήνετε να βράσει για 4-5 λεπτά και πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες.

Σερβίρετε στο πιάτο τα λαχανικά, από πάνω τα φιλέτα γλώσσας, και προσθέτετε το ζωμό με το σαφράν και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Μερίδες
Για 4 άτομα

Συμβουλές
Μπορείτε, αν θέλετε, να δέσετε ελαφρά τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ.