Δεν έχω καταφέρει ποτέ να φτιάξω νόστιμες και ζουμερές μπριζόλες στο σπίτι, έχω δοκιμάσει στο φούρνο και στην ηλεκτρική ψηστιέρα / γκριλ. Τι πρέπει να κάνω;

Άννα

Στο φούρνο δεν μπορούμε να φτιάξουμε ζουμερές μπριζόλες γιατί ο χρόνος ψησίματος είναι σχετικά μεγάλος και δεν θωρακίζεται το κρέας και οι χυμοί του.
Εάν όμως ψήσουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι ή σε ψηστιέρα – σχάρα ( grill ) που ο χρόνος ψησίματος είναι σύντομος λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας που αναπτύσσεται έχουμε ένα κρέας ζουμερό και νόστιμο .
Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε τα αρωματικά υλικά – μπαχαρικά καθώς επίσης σε περίπτωση που οι μπριζόλες είναι πιο χοντρά κομμένες τη χρήση μαρινάδας που κάνει το κρέας να σιτεύει δηλαδή να γίνεται πιο μαλακό, νόστιμο και να ψήνεται πιο γρήγορα.