Υλικά
- 12 μεσαίες γαρίδες
- 8 κολοκυθάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 λάιμ (το χυμό και το ξύσμα τους)
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 10 φύλλα μέντας
- 1/2 ποτηράκι λικέρ μαστίχας
- Αλάτι
- Πιπέρι
Γενικά
370 θερμίδες η μερίδα
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνετε τη μαρινάτα: Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα βάζετε σε ένα μπόλ μαζί με 3 κουταλιές λάδι, το χυμό και το ξύσμα των λάιμ, τα κρεμμυδάκια και τα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Στη συνέχεια, καθαρίζετε τις γαρίδες, τις ξεπλένετε, τις στραγγίζετε και τις σοτάρετε με 1 κουταλιά λάδι σε δυνατή φωτιά. Μετά τις αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το λικέρ μαστίχας και σερβίρετε, βάζοντας σε κάθε πιάτο 3 γαρίδες και λίγη μαρινάτα.
Μερίδες
για 4 άτομα
Συμβουλές
Στις σαλάτες βάζετε 1 κουταλιά λάδι.
Σύσταση
- Βιταμίνες: Α,Β12,C,D,E
- Φυτικές ίνες
- Πρωτεΐνες
- Καροτένια
- Φυλλικό οξύ
- Μαγνήσιο
- Φώσφορο
- Σελήνιο