Υλικά

  • 12 μεσαίες γαρίδες
  • 8 κολοκυθάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 λάιμ (το χυμό και το ξύσμα τους)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα μέντας
  • 1/2 ποτηράκι λικέρ μαστίχας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
370 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνετε τη μαρινάτα: Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα βάζετε σε ένα μπόλ μαζί με 3 κουταλιές λάδι, το χυμό και το ξύσμα των λάιμ, τα κρεμμυδάκια και τα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Στη συνέχεια, καθαρίζετε τις γαρίδες, τις ξεπλένετε, τις στραγγίζετε και τις σοτάρετε με 1 κουταλιά λάδι σε δυνατή φωτιά. Μετά τις αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το λικέρ μαστίχας και σερβίρετε, βάζοντας σε κάθε πιάτο 3 γαρίδες και λίγη μαρινάτα.

Μερίδες
για 4 άτομα

Συμβουλές
Στις σαλάτες βάζετε 1 κουταλιά λάδι.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α,Β12,C,D,E
  • Φυτικές ίνες
  • Πρωτεΐνες
  • Καροτένια
  • Φυλλικό οξύ
  • Μαγνήσιο
  • Φώσφορο
  • Σελήνιο