Νεότερη έρευνα δείχνει ότι ίσως τα βιολογικά προϊόντα να μην έχουν την ανώτερη ποιότητα που θεωρούσαμε δεδομένη έως τώρα. Η έρευνα αυτή δεν αμφισβητεί ότι τα βιολογικά προϊόντα είναι λιγότερο επιβαρυμένα από φυτοφάρμακα και άλλα χημικά, αλλά αμφισβητεί ότι περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Διαβάζοντάς την, όμως, διαπιστώσαμε ότι η έρευνα δεν αναζήτησε πρωτογενώς απαντήσεις, αλλά… ερεύνησε τις προηγούμενες έρευνες επί τους θέματος. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ίσως τα βιολογικά να μην είναι ανώτερα από τα συμβατικά, επειδή όλες οι προηγούμενες έρευνες που «έλεγαν» ότι τα βιολογικά είναι ανώτερα, είχαν μικρή διάρκεια ή είχαν γίνει σε μικρό δείγμα – μετείχαν, δηλαδή, σε αυτές σχετικά λίγα άτομα. Αυτό καθαυτό, όμως, δεν σημαίνει -όπως αναφέρθηκε από διάφορα ΜΜΕ- ότι τα βιολογικά είναι «ίσα κι όμοια» με τα τρόφιμα συμβατικής καλλιέργειας. Σημαίνει απλά ότι για να αποδειχθεί το διατροφικό στάτους τους απαιτούνται πιο μακροχρόνιες έρευνες και συγκρίσεις, σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που καταναλώνουν βιολογικά προϊόντα.