Υλικά

  • (Για 2 βάζα των 500 ml)
  • 1 κιλό μικρά μανιτάρια
  • 1 λίτρο λευκό ξίδι
  • 1 λίτρο νερό
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές αλάτι
  • 6 κλωναράκια θυμάρι
  • 2 καυτερές πιπερίτσες (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
• Πλένετε και σκουπίζετε αμέσως ένα-ένα τα μανιτάρια. Βράζετε το ξίδι με το νερό, ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα βάζετε σε μια καθαρή πετσέτα και τα στεγνώνετε προσεκτικά. Μοιράζετε τα μανιτάρια στα 2 βάζα και προσθέτετε σε κάθε βάζο από 2 φύλλα δάφνης, 1 πιπερίτσα (προαιρετικά), 3 κλωναράκια θυμάρι και τα σκεπάζετε με ελαιόλαδο. Κλείνετε τα βάζα και τα αφήνετε για 15 ημέρες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Συμβουλές
Χρησιμοποιήστε μανιτάρια πολύ φρέσκα και σφιχτά. Αποφύγετε τα άγρια.