Υλικά
- (Για 2 βάζα των 500 ml)
- 1 κιλό μικρά μανιτάρια
- 1 λίτρο λευκό ξίδι
- 1 λίτρο νερό
- 4 φύλλα δάφνης
- 2 κουταλιές αλάτι
- 6 κλωναράκια θυμάρι
- 2 καυτερές πιπερίτσες (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
• Πλένετε και σκουπίζετε αμέσως ένα-ένα τα μανιτάρια. • Βράζετε το ξίδι με το νερό, ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. • Τα στραγγίζετε, τα βάζετε σε μια καθαρή πετσέτα και τα στεγνώνετε προσεκτικά. • Μοιράζετε τα μανιτάρια στα 2 βάζα και προσθέτετε σε κάθε βάζο από 2 φύλλα δάφνης, 1 πιπερίτσα (προαιρετικά), 3 κλωναράκια θυμάρι και τα σκεπάζετε με ελαιόλαδο. • Κλείνετε τα βάζα και τα αφήνετε για 15 ημέρες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Συμβουλές
Χρησιμοποιήστε μανιτάρια πολύ φρέσκα και σφιχτά. Αποφύγετε τα άγρια.