Υλικά
- (Για 12 κομμάτια)
- 12 κλημεντίνες μικρές προς μέτριες
- 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1 κομμάτι αστεροειδές κύμινο (προαιρετικά)
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη για το γλασάρισμα
- Σκεύη
- 1 κατσαρόλα
- 1 σουρωτή κουτάλα
- 1 σχάρα
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τις κλημεντίνες.
2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το αστεροειδές κύμινο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3. Ρίχνουμε τις κλημεντίνες ολόκληρες με τη φλούδα και τις αφήνουμε να βράσουν για 1,5 έως 2 ώρες σε πολύ σιγανή φωτιά για να μη διαλυθούν.
4. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τις κλημεντίνες για 12 ώρες να μείνουν μέσα στο σιρόπι.
5. Στη συνέχεια, τις βάζουμε να βράσουν για άλλα 20-25 λεπτά και, όταν κρυώσουν, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά πάνω σε μια σχάρα.
6. Όταν στραγγίξουν, τις «τυλίγουμε» με 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και τις βάζουμε να ψηθούν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο (στους 80 βαθμούς) για 2 περίπου ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
Συμβουλές
Για καλύτερο αποτέλεσμα, φροντίστε οι κλημεντίνες που θα διαλέξετε να είναι μικρές προς μέτριες, λεπτόφλουδες και με σφιχτή σάρκα.