Μερίδες
για 4 άτομα
Υλικά
- 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα στη μέση κατά μήκος)
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- 2 κουταλιές ξίδι από κρασί
- 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
- 500 γρ. σφολιάτα
- 1 κρόκο αυγού (χτυπημένο)
- 140 γρ. κατσικίσιο τυρί χοντροκομμένο
- 6-7 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
1. Bράζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά και σουρώνουμε καλά.
2. Aνακατεύουμε τα κρεμμύδια με το λάδι, το θυμάρι, το ξίδι και τη ζάχαρη.
3. Zεσταίνουμε το φούρνο στους 220° C. Aπλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνο ταψί, το αλευρώνουμε και απλώνουμε τη σφολιάτα. Tρυπάμε παντού με πιρούνι και απλώνουμε με πινέλο τον κρόκο του αυγού στη ζύμη.
4. Tοποθετούμε τα κρεμμυδάκια στη μέση. Tριγύρω βάζουμε το τυρί και τις ελιές. Kόβουμε τη ζύμη που περισσεύει και τη διπλώνουμε ομοιόμορφα γύρω από τη γέμιση.
5. Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να πάρει χρυσαφί χρώμα το τυρί. Aφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.