Μερίδες
για 4 άτομα

Υλικά

  • 8 πιπεριές Φλωρίνης
  • 300 γρ. κιμά
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες (περασμένες από τον τρίφτη)
  • 300 γρ. γιδοτύρι (χοντροτριμμένο)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα (κατά προτίμηση Κρήτης)
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγα φυλλαράκια βασιλικού
  • Μερικές σταγόνες ταμπάσκο

Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε τον κιμά ως εξής: Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνουμε 1 κουταλάκι κύμινο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε και στη συνέχεια τον κιμά και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Βάζουμε λίγο ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να τον «πιει». Όταν απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε κι άλλο ζωμό μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και τον αφήνουμε στην άκρη.

2. Ανοίγουμε τις πιπεριές κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

4. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψί και τις γεμίζουμε με τον κιμά.

5. Πασπαλίζουμε την κάθε πιπεριά με γιδοτύρι και γραβιέρα και τις ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

6. Πασπαλίζουμε την κάθε πιπεριά με 1-2 σταγόνες ταμπάσκο και στολίζουμε με ένα φυλλαράκι βασιλικού.