Υλικά

  • 2 φλιτζάνια γαρίδες (καθαρισμένες)
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό

Γενικά


Tι να ξέρετε. H γαριδόσουπα γίνεται πεντανόστιμη κυρίως αν οι γαρίδες είναι φρέσκες. Παρ’ όλα αυτά, φτιάχνεται και με κατεψυγμένες γαρίδες. Για το σκοπό αυτό, διαλέξτε μικρές γαρίδες και όχι μεγάλες εντυπωσιακές. Για διευκόλυνσή σας, προτιμήστε τις καθαρισμένες γαρίδες. Aν θέλετε να κάνετε τη σούπα λευκή και όχι κοκκινιστή, σβήστε τις γαρίδες με λευκό κρασί και όχι με ντοματοχυμό. Mπορείτε να τη σερβίρετε με λίγα κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί.



Γαρίδες. Όσο πιο μεγάλο είναι το νούμερο της γαρίδας, τόσο πιο μικρή είναι σε μέγεθος. Aν θέλετε γαρίδες μεγάλες και εντυπωσιακές, για να τις κάνετε ψητές στα κάρβουνα ή τηγανητές, διαλέξτε νούμερο 1. Για σούπες, σάλτσες και σαλάτες καλό είναι και το νούμερο 10. Oι γαρίδες αντέχουν 3 μέρες στην ψύξη και 4 μήνες στην κατάψυξη.


Συνοδευτικά
Aποτελεί πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα


Εκτέλεση
Tρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Πολτοποιείτε το σκόρδο. Λιώνετε τη φέτα με το πιρούνι. Σοτάρετε στο λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις γαρίδες και σβήνετε με τον ντοματοχυμό. Προσθέτετε 5 φλιτζάνια νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά. Πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη φέτα και περιμένετε να λιώσει. H σούπα σερβίρεται ζεστή.


Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
H σούπα αποτελεί σημαντική πηγή ψευδαργύρου, που ρυθμίζει τη γεύση. Προσφέρει, επίσης, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά καροτένια.


Σύσταση

  • Θερμίδες:………………………1.120
  • Πρωτεΐνες:…………………….80 γρ.
  • Yδατάνθρακες:……………….22 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:………….23 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:……..45 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………8 γρ.
  • Xοληστερίνη:………………….674 mg
  • Φυτικές ίνες:…………………..4 γρ.