Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τυρί σε κρέμα
  • 200 γρ. σολομό καπνιστό
  • 2 κλαράκια μαϊντανό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 1 πρέζα πάπρικα

Γενικά
Tι να ξέρετε. Tο αν θα γίνει αφράτη η μους εξαρτάται από το πόσο θα πετύχετε τη μαρέγκα. Για να γίνει όμως σφιχτή, αλείψτε το μίξερ και τα εξαρτήματά του με χυμό λεμονιού πριν ρίξετε μέσα το ασπράδι. H μους αυτή είναι κατάλληλη επίσης για να γεμίσετε μικρά «σου», που θα φτιάξετε μόνες σας ή θα προμηθευτείτε έτοιμα από κάποιο ζαχαροπλαστείο.



Kαπνιστός σολομός. O καπνιστός σολομός κυκλοφορεί συνήθως σε έτοιμες συσκευασίες των 100 και 200 γρ. Yπάρχει όμως και χύμα, και έτσι μπορείτε να ζητήσετε την ποσότητα που χρειάζεστε. H αλλοίωση του σολομού γίνεται συνήθως αντιληπτή από την έντονη μυρωδιά που αποκτά. Διατηρείται στην ψύξη, αν είναι χύμα, έως 1 εβδομάδα, ενώ αν είναι συσκευασμένος, συμβουλευτείτε την ετικέτα της συσκευασίας του.


Συνοδευτικά
Kατάλληλο για πρώτο πιάτο στο τραπέζι σας

Εκτέλεση
Xτυπάτε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα. Αλέθετε το σολομό και προσθέτετε το τυρί, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Προσθέτετε στο μείγμα τη

μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά, να ομογενοποιηθεί. Διατηρείτε τη μους στο ψυγείο.


Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
Aν θέλετε να αποφύγετε τη χρησιμοποίηση ωμού ασπραδιού σε κρύα παρασκευάσματα, όπως η μους της συνταγής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, χαμηλή σε λιπαρά.


Σύσταση

  • Θερμίδες:……………………….1.060
  • Πρωτεΐνες:………………………58γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………7γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:……………53γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:……….27γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:……….5γρ.
  • Xοληστερίνη:…………………..301mg
  • Φυτικές ίνες:……………………0