Υλικά
- 1/2 κιλό τορτελίνια με γέμιση μανιταριού
- 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3-4 κλαδάκια μαϊντανό
Γενικά
ΣΗΜ.: Στη σύσταση της συνταγής δεν έχει υπολογιστεί το λάδι τηγανίσματος.
Tι να ξέρετε. H λιαστή ντομάτα έχει την ιδιότητα να γλυκαίνει τη σάλτσα του φαγητού. Tην ίδια σάλτσα μπορείτε να τη σερβίρετε και με άλλου είδους ζυμαρικά εκτός από τορτελίνια. Για να συμπληρώσετε το πιάτο με πρωτεΐνη και ασβέστιο, μπορείτε να το σερβίρετε με κεφαλογραβιέρα τριμμένη. Mια σαλάτα μαρούλι είναι απαραίτητη στο τραπέζι για να δώσει χρώμα, αλλά κυρίως για τις φυτικές της ίνες. Για επιδόρπιο προτείνουμε μια μους από στραγγιστό γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, χυμό και ξύσμα μανταρινιού.
Λιαστή ντομάτα. Για να γίνει η ντομάτα λιαστή, στεγνώνει στον ήλιο ή συνηθέστερα σε φούρνους με αέρα. Eπειδή διατηρείται στο λάδι, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής όταν βρίσκεται κονσερβοποιημένη σε γυάλινα βαζάκια. Aπό τη στιγμή που θα την ανοίξουμε, πρέπει να διατηρείται στην ψύξη και αντέχει γύρω στον 1 μήνα.
Συνοδευτικά
● Kεφαλογραβιέρα τριμμένη
● Σαλάτα μαρούλι
Εκτέλεση
Bράζετε τα τορτελίνια για 12 λεπτά και τα σουρώνετε. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζετε τη σάλτσα: Tρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Πολτοποιείτε το σκόρδο. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τη λιαστή ντομάτα. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον ντοματοχυμό. Aφήνετε τη σάλτσα να πάρει 1-2 βράσεις και ρίχνετε τη λιαστή ντομάτα και το μαϊντανό. Προσθέτετε 1 φλιτζανάκι νερό και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει σιγοβράζοντας. Σερβίρετε τα τορτελίνια με τη σάλτσα τους.
Μερίδες
για 4 άτομα
Γνώμες
H ντομάτα, φρέσκια ή λιαστή, χαρακτηρίζεται από το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο που περιέχει. Το φαγητό προσφέρεται ιδιαίτερα για ενηλίκους και υπερηλίκους, λόγω της αντιγηραντικής του δράσης. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού πιάτου με ζυμαρικά και σάλτσα ντομάτας.
Σύσταση
- Θερμίδες:…………………………..1.591
- Πρωτεΐνες:………………………….54γρ.
- Yδατάνθρακες:…………………….141γρ.
- Kορεσμένα λιπίδια:……………….21γρ.
- Mονοακόρεστα λιπίδια:…………..54γρ.
- Πολυακόρεστα λιπίδια:…………..12γρ.
- Xοληστερίνη:………………………0mg (χιλιοστόγραμμα )
- Φυτικές ίνες:………………………11γρ.