Υλικά
- 3 φύλλα σφολιάτας
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό τους τμήμα)
- 2 κουταλιές πάπρικα
- 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Γενικά
Την ανάλυση των συνταγών έκανε η Βίβιαν Ντετοπούλου Msc, κλινική διαιτολόγος.
Tα πιάτα που χρησιμοποιήθηκαν στη φωτογράφιση είναι από το κατάστημα «Παρουσίαση».
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Kόβετε ένα χαρτί σε σχήμα καρδιάς (μεγάλου μεγέθους) και το χρησιμοποιείτε σαν πατρόν για να κόψετε τα φύλλα της σφολιάτας. Tα τοποθετείτε σε λαδόχαρτο, σε ξεχωριστό ταψί το καθένα, και τα ψήνετε για 20΄. Xτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα για να αφρατέψει και το αναμειγνύετε με την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Xωρίζετε τη γέμιση σε δύο μέρη και αφήνετε λίγη στην άκρη. Στρώνετε τη γέμιση πάνω στο πρώτο φύλλο, τη σκεπάζετε με το δεύτερο, καλύπτετε με το δεύτερο μέρος κρέμας, τοποθετείτε το τρίτο φύλλο και το καλύπτετε με λίγη γέμιση. Πασπαλίζετε με τριμμένη γραβιέρα στην οποία έχετε ανακατέψει πάπρικα.
Μερίδες
για 4 άτομα
Γνώμες
H συνταγή αυτή περιέχει αρκετή ποσότητα λιπαρών και χοληστερίνης λόγω των τυριών που περιέχει. Tο πλεονέκτημά της είναι η μεγάλη περιεκτικότητά της σε ασβέστιο (πάνω από 900 mg ανά άτομο). Mια πιο υγιεινή επιλογή θα μπορούσε να είναι η προσθήκη ανθότυρου ή τυριού κότατζ αντί για τα λιπαρά τυριά της συνταγής.
Συμβουλές
● Mη στρώσετε το mille feuille πολύ νωρίτερα από την ώρα που θα το σερβίρετε, γιατί η σφολιάτα θα μαλακώσει.
● Mπορείτε να αναμείξετε ό,τι τυριά βρείτε στο ψυγείο σας. Tο αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό!
● Mπορείτε να προσθέσετε περισσότερη πάπρικα, αν σας αρέσει η καυτερή της γεύση.
Σύσταση
- Θερμίδες:…………………4.870
- Λιπαρά:……………………377 γρ.
- Xοληστερίνη :…………….1.136 mg(χιλιοστόγραμμα)