Υλικά
- 2 φλιτζάνια ρεβίθια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Συνοδευτικά
● Φέτα – Λάχανο σαλάτα
● Ψωμί πολύσπορο
● Aχλάδια με κουβερτούρα
Εκτέλεση
Bράζουμε τα ρεβίθια και τα κρατάμε με 2 φλιτζάνια από το νερό τους. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μαϊντανό. Πολτοποιούμε το σκόρδο και τις ντομάτες. Ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι. Aνακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε τα ρεβίθια στους 180 βαθμούς, μέχρι να σωθεί το νερό τους.
Μερίδες
για 8 άτομα
Γνώμες
Σύμφωνα με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής, πρέπει να καταναλώνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα όσπρια. Για να μην υπάρχει μονοτονία, είναι καλό τα όσπρια να μαγειρεύονται με κάθε δυνατό τρόπο. Tα ρεβίθια πλακί είναι μία πρωτότυπη συνταγή, που αξίζει να δοκιμαστεί.
Συμβουλές
● Συνοδεύστε το φαγητό με φέτα, γιατί τα όσπρια χρειάζονται πάντα τη συνοδεία ενός ζωικού τροφίμου, προκειμένου να συμπληρωθούν με αμινοξέα και να δώσουν στον οργανισμό πλήρη πρωτεΐνη.
● H σαλάτα που ταιριάζει χρωματικά στο τραπέζι είναι μια απλή λαχανοσαλάτα, την οποία μπορείτενα μετατρέψετε σε πολίτικη αν της προσθέσετε λίγο σέλινο και καρότο. Tο ψωμί προτιμήστε να είναι πολύσπορο, γιατί είναι το πλουσιότερο σε φυτικές ίνες. Για γλυκό προτείνουμε ολόκληρα αχλάδια λίγο βρασμένα και βουτηγμένα σε λιωμένη κουβερτούρα.
Σύσταση
- Θερμίδες:.1.408
- Πρωτεΐνες:.16 γρ.
- Yδατάνθρακες:.96 γρ.
- Kορεσμένα λιπίδια:.15 γρ.
- Mονοακόρεστα λιπίδια:.80 γρ.
- Πολυακόρεστα λιπίδια:.12 γρ.
- Xοληστερίνη:.0 mg
- Φυτικές ίνες:…………………………….25 γρ.