Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε σε τι κατάσταση ακριβώς είναι το δέρμα μας, τι βλάβες έχει υποστεί και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στη θεραπεία που χρειάζεται. Οσο πιο στοχευμένες είναι οι κινήσεις μας τόσο πιο πετυχημένο θα είναι το αποτέλεσμα. Πώς θα γίνει όμως αυτό;

Τσεκ απ στο δέρμα
Ενα εξαιρετικό εργαλείο για να το πετύχουμε είναι η ειδική κάμερα δερμοανάλυσης DermaCheck, που μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού μάς δίνει την ακριβή εικόνα των βλαβών που υπάρχουν στο πρόσωπο. Με άλλα λόγια, παρέχει διάγνωση και, βάσει του λογισμικού που διαθέτει, προτείνει τις κατάλληλες θεραπείες. Αυτές, βεβαίως, στη συνέχεια αξιολογούνται και εμπλουτίζονται από τον εξειδικευμένο γιατρό.

Θεραπεία για κάθε πρόβλημα
* Universkin, η απόλυτη εξατομίκευση: Φτιαγμένα για να ταιριάζουν στο κάθε δέρμα ξεχωριστά και να αντιμετωπίζουν ποικίλες δερματικές καταστάσεις χωρίς παρενέργειες, τα γαλλικά προϊόντα Universkin αποτελούν τα πλέον εξελιγμένα δερμοκαλλυντικά στον κόσμο. Και βρίσκονται αποκλειστικά στην Kosmesis. Η καλλυντική αγωγή γίνεται εξατομικευμένη όσο ποτέ. Για πρώτη φορά ο γιατρός, μετά από την κλινική αξιολόγηση του ασθενoύς, μπορεί να δημιουργήσει μέσα στο ιατρείο του μια εξατομικευμένη καλλυντική αγωγή, παρέχοντάς του τα δικά του Sur Mesure δερμοκαλλυντικά.
* Πίλινγκ, αφαιρεί ό,τι περιττό: Για πιο ολοκληρωμένη δράση, προτείνεται η ήπια απολέπιση με ελαφριά χημικά πίλινγκ είτε γλυκολικού οξέος 70% είτε τριχλωροξικού οξέος (ΤCA), αφού προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία. Το πίλινγκ, θα απομακρύνει τα σημάδια της φωτογήρανσης, όπως οι λεκέδες, οι λεπτές γραμμές και οι κηλίδες, ενώ ταυτόχρονα θα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
* Μικροδερμοαπόξεση για τέλεια λείανση: Η Διαμαντένια Μικροδερμοαπόξεση είναι μια ασφαλής, μη επεμβατική θεραπεία που καθαρίζει βαθιά και τονώνει το δέρμα χρησιμοποιώντας πυκνά laser-cut διαμάντια για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να προωθήσει την ανάπτυξη των υγιών, νέων κυττάρων. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη νέα επαναστατική μέθοδο μικρο-διαύλων Dermafrac, που αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στον τομέα της Μεσοθεραπείας με την ανώδυνη έγχυση των κατάλληλων, ανά περίπτωση, ουσιών, που προκαλούν αντιγήρανση, ενυδάτωση, σύσφιγξη και λεύκανση στο δέρμα. Γίνονται μικρές, επιφανειακές εγχύσεις μέσω ακίδων, μειγμάτων που περιέχουν βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, συνένζυμο Q και άλλα. Για τους πιο ανθεκτικούς, επειδή γίνεται η έγχυση του ενεργοποιημένου πλάσματος από το αίμα του ασθενούς μέσω λεπτής βελόνας, η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία μπορεί να προσφέρει ένα καλό αποτέλεσμα.
* Παλμικό φως, εξαφανίζει πανάδες και ευρυαγγείες: Για την αντιμετώπιση πανάδων από τον ήλιο στον λαιμό, στα χέρια, στο ντεκολτέ και σε άλλες περιοχές, η διαδικασία του συστήματος φωτοαναζωογόνησης-φωτοανάπλασης Palomar (χρησιμοποιεί παλμούς έντονου φωτός) αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση. Η κεφαλή φωτοανάπλασης Palomar εκπέμπει παλμούς φωτός στο δέρμα. Το φως απορροφάται από τη μελανίνη των κηλίδων και προκαλεί το «ξεθώριασμά» τους, συνήθως εντός 2 εβδομάδων. Είναι αποτελεσματική μέθοδος και για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών.
* Ενέσιμα, τα κλασικά: Για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, οι ιδανικές θεραπείες είναι η εφαρμογή της βοτουλινικής τοξίνης Α (Botox, Dysport) και των ενέσιμων εμφυτευμάτων (υαλουρονικό οξύ).
* Ραδιοσυχνότητες Firm, κατά της χαλάρωσης: Τα Fractora FIRM και Fractora Plus χρησιμοποιούν την τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων για να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή σύσφιγξη στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων προκαλεί τη δημιουργία νέου κολλαγόνου και «συστέλλει» τα διάφορα στρώματα του δέρματος, δίνοντας του μια βελτιωμένη όψη.

Ευχαριστούμε την κυρία ΒΙΛΛΥ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ, MD, πλαστικό χειρουργό, κάτοχο του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Πλαστικής Επανορθωτικής Χειρουργικής (EBOpRAS), μέλος του ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgeons), μέλος του ASPS (American Society of Plastic Surgeons) και του Βρετανικού Registry για την Πλαστική Χειρουργική (sites: www.rodopoulou.gr, www.kosmesis.gr).