Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει η κατάλληλη προετοιμασία για την αντιμετώπιση των αλλαγών του καιρού ανάλογα με την εποχή. Ο χειμώνας με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργούνται αποτελεί την πιο επικίνδυνη περίοδο για την απειλή της υγείας. Τα πουλιά αποδημούν σε θερμότερες περιοχές, οι αρκούδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη, οι μέλισσες θρέφουν τα μωρά τους με βασιλικό πολτό ενώ τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων, φροντίζουν για την επαρκή θρέψη των παιδιών τους και δη των νεογέννητων τα οποία ταΐζουν με πρωτόγαλα.

Θα ήταν πολύ πρακτικό και ωφέλιμο να μπορούσαμε να υιοθετήσουμε όλες αυτές τις συνήθειες για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή κατάσταση της υγείας μας το χειμώνα. Ωστόσο, για…πολλούς λόγους είναι πρακτικά αδύνατο να μετακομίζουμε συνέχεια ή να κοιμόμαστε τόσους μήνες! Αυτό που όμως δεν είναι καθόλου δύσκολο είναι η φροντίδα για την επαρκή θρέψη του οργανισμού μας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος χρησιμοποιώντας βασιλικό πολτό και πρωτόγαλα!

Και τα δύο αποτελούν συμπυκνωμένες μορφές θρεπτικών συστατικών τα οποία συμβάλλουν τα μέγιστα στη θρέψη του οργανισμού. Ο βασιλικός πολτός είναι προϊόν των μελισσών και αποτελεί πηγή πληθώρας βιταμινών και στοιχείων όπως το σύμπλεγμα βιταμινών Β και το ασβέστιο και το κάλιο, ενζύμων και αμινοξέων. Επιπλέον, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στη διέγερση των λευκών αιμοσφαιρίων, ενισχύοντας αρκετά την άμυνα του οργανισμού. Το πρωτόγαλα περιέχει συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων, ενζύμων και αντισωμάτων και προορίζεται για το «χτίσιμο» και την ενίσχυση του βρεφικού ανοσοποιητικού συστήματος προστατεύοντας το από πληθώρα ασθενειών. Η υψηλή θρεπτική τους αξία οδήγησε στην ανάγκη παρασκευής συμπληρωμάτων διατροφής, των οποίων αποτελούν κύρια συστατικά, όπως είναι το Royal Tonic της Lanes.

Το Royal Tonic είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής σε μονοδόσεις που συνδυάζει βασιλικό πολτό και πρωτόγαλα με συστατικά όπως μανιτάρια Shiitake&Reishi, πρόπολη και βιταμίνη Β6, αποσκοπώντας στη θρέψη και την ενίσχυση του οργανισμού για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης.
Ο συνδυασμός πρωτογάλακτος και βασιλικού πολτού δρα στοχευμένα στην ανοσοαπόκριση συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό της έντασης και της συχνότητας των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης. Τα μανιτάρια Reishi (ή Ganodermalucidum) και Shiitake, τα οποία είναι οργανικής καλλιέργειας, φέρεται να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Σε μελέτες που αφορούν την επίδρασή τους στον ανθρώπινο οργανισμό, τα μεν Reishi φέρεται να έχουν αποτελεσματική δράση στην αντιμετώπιση ιογενών λοιμώξεων, όπως είναι η γρίπη ενώ η καθημερινή κατανάλωση μανιταριών Shiitake, δείχνει να βελτιώνει τη λειτουργία των γ-δ Τ κυττάρων και να μειώνει αποτελεσματικά τα επίπεδα των φλεγμονωδών πρωτεϊνών.

Το Royal Tonic είναι διαθέσιμο σε υγρή μορφή, σε μονοδόσεις των 10ml, για να έχει γρήγορη απορρόφηση και άμεση δράση. Είναι ιδανικό για άτομα τα οποία έχουν κρυολογήσει ή ταλαιπωρούνται από κάποια ίωση, αφού μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην τόνωση και την ενέργεια, ενώ παράλληλα διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Η εμπλουτισμένη σύνθεσή του μπορεί να βοηθήσει και στην ενίσχυση ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος για την πρόληψη εμφάνισης κρυολογημάτων και ιώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες: laneshealth.gr