Με μία ζεστή και γεμάτη κέφι εκδήλωση, που είχε έντονα εορταστικό «άρωμα» ολοκληρώθηκε ο γλυκός θεσμός της ΓΙΩΤΗΣ για το «Βραβείο Ζαχαροπλάθουμε 2017», που έγινε αισίως 2 ετών!

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στο Δειπνοσοφιστήριον School of Gastronomy, οι 10 φιναλίστ «ζαχαρόπλασαν» ευφάνταστα και νόστιμα, σπιτικά γλυκά, πάνω σε δικές τους συνταγές με αγαπημένα προϊόντα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ. Κριτές των δημιουργιών τους ήταν η αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου, ο εμπνευσμένος food stylist Μιχαήλ Αθανασίου και η Δρ. Ευαγγελία Καρβέλα, του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της ΓΙΩΤΗΣ. Την εκδήλωσε παρουσίασε η Νόνη Δούνια.


Ο κ. Μάριος Παπαθανασίου, Εμπορικός Διευθυντής της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. παραδίδει το χρηματικό έπαθλο και το «Βραβείο Ζαχαροπλάθουμε 2017» στη Νο1 νικήτρια του διαγωνισμού, κα Μαργαρίτα Γκέκτση

Και οι 10 δημιουργίες των φιναλίστ του διαγωνισμού ήταν εντυπωσιακές και ιδιαίτερα γευστικές. Από αυτές, την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Σαρλότ Σοκολάτας με Σπιτικά Σαβaγιάρ & Αλατισμένη Καραμέλα Γάλακτος της Μαργαρίτας Γκέκτση. Στη δεύτερη θέση αναδείχτηκε η Τούρτα Λουλούδι της Γεωργίας Χωραφά και στην τρίτη η Manarola (Cingue Terre) του Γιώργου Περσελή. Οι τρεις πρώτοι νικητές έλαβαν ως έπαθλο το Βραβείο Ζαχαροπλάθουμε και επιταγή 1.000 ευρώ ο καθένας, ενώ οι υπόλοιποι 7 διαγωνιζόμενοι έλαβαν από μία επιταγή των 400 ευρώ.

Η πρωτοβουλία «ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ» είναι ένα «γλυκό κίνημα» που στόχο έχει να εμπνεύσει το κοινό για το πώς μπορεί να αξιοποιεί τα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα σε συνδυασμό με άλλα απλά υλικά, προσφέροντας στο καθημερινό τραπέζι τη χαρά ενός σπιτικού, νόστιμου γλυκού, με σίγουρη επιτυχία και σίγουρη οικονομία!

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ» λειτουργεί το site www.jotis-zacharoplahtoume.gr, με συνταγές, συμβουλές ζαχαροπλαστικής, μεγάλους διαγωνισμούς. Παράλληλα, πραγματοποιούνται πολλές άλλες δράσεις, όπως ενέργειες στα καταστήματα τροφίμων, το «Βραβείο Ζαχαροπλάθουμε», όπως και ενέργειες Εταιρικής Kοινωνικής Υπευθυνότητας.

Ο κ. Μάριος Παπαθανασίου, Εμπορικός Διευθυντής της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε δήλωσε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι που μία γλυκιά ιδέα εξελίχτηκε στο ‘γλυκό κίνημα’ ‘ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ’, το οποίο έχει κερδίσει το κοινό με τις πρωτότυπες δράσεις του κι έχει γίνει έμπνευση για τόσο υπέροχες συνταγές, που έχουν ως βάση τα προϊόντα μας. Η ΓΙΩΤΗΣ θα συνεχίσει, όπως κάνει εδώ και 87 χρόνια, να χαράζει νέους δρόμους, έχοντας πάντα στο επίκεντρο την ελληνική οικογένεια και την ποιοτική, αξιόπιστη ανταπόκριση στις καθημερινές, διατροφικές ανάγκες της».

Για περισσότερες γλυκές ιδέες, εκπλήξεις και άλλες δράσεις «ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ» της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., μείνετε συντονισμένοι στο www.jotis-zacharoplathoume.gr.