Αν φτιάχνετε συχνά παγωτό στο σπίτι, εφαρμόστε τρία μυστικά που θα το κάνουν αφράτο. 
1. Χρησιμοποιήστε άχνη ζάχαρη αντί για κρυσταλλική, γιατί κάνει το μείγμα του παγωτού πιο λείο και του δίνει βελούδινη υφή.
2. Αν χρησιμοποιήσετε φρούτα φροντίστε να είναι ώριμα, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα για λίγο στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν και να φύγουν τα υγρά τους. Όταν κρυώσουν καλά, τα χρησιμοποιείτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
3. Για να γίνει το παγωτό ακόμα πιο αφράτο, βγάλτε το από την κατάψυξη όταν μισοπήξει και χτυπήστε το ξανά στο μίξερ για δύο λεπτά στη δυνατή σκάλα.