* Φροντίστε να προσθέτετε το ελαιόλαδο προς το τέλος του μαγειρέματος, ιδίως όταν μαγειρεύετε όσπρια, γιατί έτσι το λάδι διατηρεί τις βιταμίνες, τα αρώματα και τη γεύση του. * Τηγανίζετε ιδανικά ...
Αν φτιάχνετε συχνά παγωτό στο σπίτι, εφαρμόστε τρία μυστικά που θα το κάνουν αφράτο. 1. Χρησιμοποιήστε άχνη ζάχαρη αντί για κρυσταλλική, γιατί κάνει το μείγμα του παγωτού πιο λείο και του δίνει β...
Πολλές φορές όταν βράζουμε ένα αβγό δεν είμαστε σίγουροι πόση ώρα πρέπει να βράσει για να πετύχουμε ακριβώς το αποτέλεσμα που θέλουμε. Άλλες φορές το θέλουμε μελάτο, άλλες φορές το θέλουμε μελάτο προς...
Ενα πρόβλημα που συνήθως αντιμετωπίζουμε όταν χρησιμοποιούμε γιαούρτι για την παρασκευή κάποιων γλυκών ή φαγητών, είναι ότι, καθώς το ζεσταίνουμε ή το ανακατεύουμε γίνεται νερουλό. Το μυστικό για να ...
Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο για το σπίτι μας, αλλά και για τη διάθεσή μας, από ένα βάζο γεμάτο λουλούδια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα λουλούδια επιδρούν θετικά στα συναισθήματα, στη διάθεση και στη...
Τα ρούχα είναι μεταφορικά μέσα για τους ιούς. Αλλά δεν μπορούμε να πλένουμε το παλτό ή το σακάκι μας κάθε 3 μέρες. Μπορούμε όμως να τα κρατάμε σε έναν απομονωμένο καλόγερο και να μην τα βάζουμε στην ν...
Αν η καφετιέρα ή ο βραστήρας έπιασαν άλατα, υπάρχει ένας υγιεινός τρόπος να τα απομακρύνετε, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό απορρυπαντικό.Για την καφετιέρα: Γεμίστε την υποδοχή για νερό με ένα...
Πόσες φορές την ώρα που βράζετε ένα αβγό αυτό ραγίζει και είτε απλώνεται το ασπράδι του στο νερό είτε μπαίνει νερό στο εσωτερικό του; Για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, ρίξτε λίγο αλάτι ή ξίδι στο νερ...
Τα βραστά λαχανικά  (καρότα, αρακάς, μπατζάρια, κολοκυθάκια, μπρόκολο, φασολάκια κ.λπ.) διατηρούν ζωντανό το χρώμα τους αν τα βράζετε χωρίς να σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αν προσθέτε...
Το ρύζι διατηρείται καλύτερα και περισσότερο καιρό μέσα σε πάνινο σακουλάκι, για να «αναπνέει». Φροντίστε όμως να ρίξετε σε αυτό και μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι. Η μυρωδιά του θα απομακρύνει όλους τ...
Πολλές φορές επιθυμούμε να φάμε μέλι, αλλά η συμπαγής, θολή εικόνα του μας αποτρέπει. Μήπως είναι χαλασμένο; Όχι, μην ανυσυχείτε. Το μέλι δε χαλάει ποτέ. Το "ζαχάρωμα" ή κρυστάλλωμα είναι μια φυσική δ...