Αν καταναλώνουμε στο σωστό χρόνο λιπαρά τρόφιμα μπορούν ακόμα και να μας ωφελήσουν, υποστηρίζει γάλλος διατροφολόγος!
Οι λάτρεις των τυριών, για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να αποκλείσουν από την καθημερινή τους διατροφή τις αγαπημένες τους γεύσεις. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο δρ. Αλέν Ντελαμπό, το τυρί θα μπορούσε να συνιστά ένα θαυμάσιο «φάρμακο» για τη διατήρηση της «κακής» χοληστερίνης σε χαμηλά επίπεδα, αρκεί να το καταναλώνουμε στο πρωινό μας.
Η τεχνική που έχει επινοήσει ο γάλλος διατροφολόγος, ονομάζεται «χρονοδιατροφή». Σύμφωνα λοιπόν με τη συγκεκριμένη μέθοδο, μπορούμε να συνεχίσουμε να καταναλώνουμε τις τροφές που μας αρέσουν σε συγκεκριμένες όμως ποσότητες και ώρες της ημέρας. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι:
- Οι λιπαρές τροφές, όπως π.χ. τα τυριά ή οι τηγανίτες, θα πρέπει να καταναλώνονται κατά τις πρωινές ώρες.
- Βαριά φαγητά, όπως π.χ. μπριζόλα με πατάτες, θα πρέπει να τρώγονται περίπου έξι ώρες αργότερα.
- Τα γλυκά, όπως η μαύρη σοκολάτα, η μαρμελάδα και το μέλι, εντάσσονται στο απογευματινό κολατσιό.
- Το βραδινό γεύμα θα πρέπει να είναι πιο ελαφρύ και χαμηλό σε λιπαρά, γι’ αυτό και ενδείκνυται η κατανάλωση θαλασσινών και ψαριών.
- Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων φρούτων και λαχανικών γιατί φορτώνουν τον οργανισμό με μεταλλικά άλατα, προκαλώντας κατακράτηση υγρών.
Διαβάστε ακόμη:
«Φάρμακο» η μεσογειακή διατροφή!
http://www.vita.gr/html/ent/955/ent.6955.asp
Επικίνδυνες οι δίαιτες-εξπρές
http://www.vita.gr/html/ent/939/ent.5939.asp
Ξεκινάω δίαιτα τι να προσέχω;
http://www.vita.gr/html/ent/718/ent.6718.asp
Πώς θα φτιάξετε τη δική σας δίαιτα
http://www.vita.gr/html/ent/678/ent.6678.asp
Το σύνδρομο της αιώνιας δίαιτας
http://www.vita.gr/html/ent/433/ent.6433.asp
Διπλή ήττα για τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών
http://www.vita.gr/html/ent/045/ent.7045.asp