Ο 63χρονος ηθοποιός του Χόλιγουντ απαγχονίστηκε με τη ζώνη του στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια. Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία. Στο μεταξύ, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν αμυχές στο εσωτερικό του αριστερού χεριού του, στοιχείο που υποδεικνύει ότι προηγουμένως είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του.
Ο διάσημος κωμικός βρέθηκε νεκρός στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού από την οικιακή του βοηθό, η οποία ανησύχησε επειδή ο Γουίλιαμς δεν άνοιγε την πόρτα του δωματίου παρά τα επανειλημμένα χτυπήματα. Η γυναίκα του είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα πιστεύοντας ότι ο Γουίλιαμς κοιμόταν.
Η αστυνομία επισημαίνει ότι η έρευνα για το θάνατο του ηθοποιού είναι σε εξέλιξη και τονίζει ότι θα ακολουθήσει η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων, ώστε να διαπιστωθεί αν ο Γουίλιαμς είχε καταναλώσει αλκοόλ ή είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Αυτό που θεωρείται πιθανότερο, ωστόσο, είναι ότι η κατάθλιψη τον ώθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Όπως επιβεβαίωσε και ο ατζέντης του, ο διάσημος κωμικός υπέφερε από βαριάς μορφής κατάθλιψη και τον τελευταίο καιρό ακολουθούσε ειδική αγωγή.
Οι καταχρήσεις
Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έπασχε από κατάθλιψη και πάλευε χρόνια με τους δαίμονές του. Ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, κυρίως στην κοκαΐνη. Το 1983, μετά από μεγάλη προσπάθεια, καταφέρνει να αποτοξινωθεί. Μένει καθαρός για 20 χρόνια. Το 2003 όμως «κυλάει» ξανά, ενώ βρισκόταν τότε στην Αλάσκα. «Ήμουν σε μια μικρή πόλη, δούλευα πολύ. Ένιωθα, όμως, μόνος και φοβισμένος. Σκέφτηκα ότι το ποτό μπορεί να βοηθήσει. Και αυτό ήταν το χειρότερο πράγμα στον κόσμο», είχε πει σε συνέντευξή του στην Guardian το 2010. Οι καταχρήσεις επηρεάζουν την προσωπική του ζωή. Ο πρώτος του γάμος διαλύεται εξαιτίας αυτών. Παντρεύτηκε 3 φορές και απέκτησε 3 παιδιά.
Η μεγάλη καριέρα
Μια καριέρα 30 ετών, λίγες απογοητεύσεις, πολλές επιτυχίες, 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ένα Όσκαρ και 40 βραβεία.
Η πρώτη επιτυχία
Σε ηλικία 20 ετών ο Ρόμπιν Γουίλιαμς γίνεται γνωστός για το ρόλο του ως εξωγήινος στο τηλεοπτικό σόου της δεκαετίας του 1970 «Mork and Mindy». Η επιτυχία μεγάλη και εδώ ο Γουίλιαμς κερδίζει την πρώτη του «Χρυσή Σφαίρα» (1979).
Χόλιγουντ… καλεί Γουίλιαμ
* Το 1980 παίρνει το ρόλο του «Ποπάι».
* Από το 1980 έως το 1987 οι ταινίες που παίζει δεν έχουν ιδιαίτερη απήχηση.
* Η επιτυχία έρχεται με το «Καλημέρα Βιετνάμ».
* Η συγκλονιστική ερμηνεία του στον «Κύκλο των χαμένων ποιητών», του χαρίζει τη δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ.
* Το 1991 το Fisher King χαρακτηρίζεται ως η καλύτερή του ταινία και ο ρόλος του τον τοποθετεί ξανά στις υποψηφιότητες για Όσκαρ.
* Με την «κ. Νταπ Φάιρ» το 1993, παίρνει άλλη μια «Χρυσή Σφαίρα».
Το Όσκαρ
Το Όσκαρ επιτέλους έρχεται στον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ», όπου παίρνει Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου.