Το απόλυτα χορτοφαγικό τυρί μπορεί σύντομα να υπάρχει στο ράφι του σούπερμαρκετ. Με τη διαφορά ότι θα είναι τυρί…. εργαστηρίου.Βιοχάκερς στην Καλιφόρνια βρήκαν έναν τρόπο να φτιάξουν γονίδια πρωτεϊνών γάλακτος βασισμένοι σε ακολουθίες που υπάρχουν στο DNA της αγελάδας. Στη συνέχεια τα τοποθετούν σε γονίδια μαγιάς για να φτιαχτεί πραγματική πρωτεΐνη γάλακτος. Αργότερα ακολουθούν όλη την παραδοσιακή διαδικασία ώστε να παράγουν τυρί από αυτό το γάλα. Χρησιμοποιούν μαγιά, χορτοφαγικό βούτυρο, ζάχαρη (αντί για λακτόζη) και νερό.
Αν και τα γονίδια είναι εμπνευσμένα και βασισμένα στη γενετική ακολουθία που υπάρχει στα θηλαστικά στην πραγματικότητα είναι φτιαγμένα από το μηδέν. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα γονίδια δεν υπήρξαν ποτέ μέρος ζώου, πράγμα που τα καθιστά ουσιαστικά χορτοφαγικά. Επιπλέον πρόκειται για μία πρακτική πιο ηθική και φιλική στο περιβάλλον.