Το τεχνητό κρέας αναμένεται να αποτελέσει το κρέας των χορτοφάγων και των οικολόγων, καθώς χωρίς να απαιτείται η θανάτωση του ζώου οι επιστήμονες θα μπορούν να παραγάγουν μεγάλη ποσότητα κρέατος. Μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό «Trends in Biotechnology», κάποια στιγμή στο μέλλον κάθε πόλη και χωριό θα μπορεί να έχει το δικό του εργαστήριο παραγωγής τεχνητού κρέατος.«Πιστεύουμε ότι το κρέας εργαστηρίου είναι ένα τμήμα του μέλλοντος», σχολίασε η Cor van der Weele, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Wageningen στην Ολλανδία και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα δεδομένου ότι η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση κρέατος είναι μη βιώσιμη, δεδομένου ότι μολύνει το περιβάλλον, ενώ απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και άσχημη μεταχείριση για τα ζώα.Ήδη, οι επιστήμονες βρίσκονται πολύ κοντά στην παραγωγή κρέατος εργαστηρίου. Πέρυσι ο Mark Post, καθηγητής Μηχανικής Ιστών στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, παρουσίασε το πρώτο χάμπουργκερ εργαστηρίου.
Θα δοκιμάσετε «το κρέας του μέλλοντος»;
Χάρη στην πρόοδο της επιστήμης σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε το κρέας… του σωλήνα από βλαστοκύτταρα.