Το αποστειρωμένο περιβάλλον και η υπερβολική καθαριότητα έχει επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα και κατ' επέκταση στην υγεία ιδίως των παιδιών.
Ερευνες αποδεικνύουν ότι τα αυγά, παρά την αμφιλεγόμενη φήμη τους, μειώνουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εγκέφαλος ενός ανθρώπου φαίνεται ότι επηρεάζεται από το εισόδημά του και από τις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, όπως η χρόνια φτώχεια.
Τα ζευγάρια με ενεργή σεξουαλική ζωή έχουν καλύτερη μνήμη στη μέση ηλικία, διαπιστώνει νέα επιστημονική μελέτη.
Μια βρετανική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μέτριας έως μεγάλης έντασης γυμναστική δεν έχει καμία επίδραση στο νοητικό - γνωσιακό επίπεδο των ηλικιωμένων που έχουν άνοια.
Νέες μελέτες επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη ξέραμε, ότι δηλαδή το κάπνισμα συσχετίζεται με το σωματικό βάρος.
Νέες μελέτες διαπιστώνουν ότι το στρες μας κάνει να επεξεργαζόμαστε καλύτερα τα κακά νέα και μας χαρίζει μεγαλύτερη διαύγεια σκέψης.
Οι άνδρες που κάνουν μια ιδιαίτερα κουραστική σωματική δουλειά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους εργάζονται σε δουλειές που δεν είναι απαιτητικές σωματικά, σύμφωνα με μ...
Ο καπνός και το αλκοόλ είναι οι μεγαλύτερες απειλές για την υγεία των ανθρώπων μεταξύ όλων των εθιστικών ουσιών, διαπιστώνει νέα έρευνα.
Ξεχάστε ακριβές κρέμες προσώπου. Το μυστικό όπλο απέναντι στις ρυτίδες βρίσκεται στο ψυγείο σας.
Δεν υπάρχει μόνο το ενεργητικό ή το παθητικό κάπνισμα, αλλά και το λεγόμενο κάπνισμα «από τρίτο χέρι», που σημαίνει ότι ο καπνός του τσιγάρου βρίσκει τον τρόπο του να τρυπώσει ακόμη και στους υποτιθέμ...