O περιορισμός της κυτταρίτιδας, η μείωση των κιλών ή του τοπικού πάχους, αλλά και η καλύτερη εμφάνιση του σώματος, προϋποθέτουν ένα ενιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει ισορροπημένη διατροφή (πολλά φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες, ψάρι ή λευκά κρέατα και περιορισμένα ζωικά λίπη, ζάχαρη και αλάτι), 8-10 ποτήρια νερό καθημερινά, άσκηση (τουλάχιστον για 150 λεπτά την εβδομάδα) και εφαρμογή κάποιας τοπικής αγωγής. Για την τελευταία περίπτωση, σας παρουσιάζουμε τα πιο δραστικά φυτικά εκχυλίσματα, ώστε να τα επιλέξετε σε αγωγές ή να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλες πρακτικές εφαρμογές στο σπίτι.

Tα «μαξιλαράκια» που εμφανίζουν πολλές γυναίκες συνήθως ψηλά στους μηρούς είναι κληρονομικό «απόκτημα» και δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν, αφού ουσιαστικά μιλάμε για τη φυσιολογική διαμόρφωση του σώματος. H δίαιτα για απώλεια λίπους σε συνδυασμό με κάποιες τοπικές αγωγές μπορεί να περιορίσουν την εμφάνισή τους, αλλά δεν μπορούν να τα εξαφανίσουν τελείως.
H θαλάσσια λάσπη βοηθάει στο αδυνάτισμα και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Mπορείτε να την εφαρμόζετε 2-3 φορές την εβδομάδα πάνω στα σημεία με τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα, να τυλίγετε την περιοχή με σελοφάν και να την αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά. Mετά να την ξεπλένετε και να βάζετε το προϊόν τοπικής αγωγής που χρησιμοποιείτε. Προσθέστε σε μια φυτική κρέμα σώματος τα ακόλουθα συστατικά: 10 σταγόνες δενδρολίβανο, 10 σταγόνες άρκευθο, 6 σταγόνες λεβάντα και 4 σταγόνες γεράνι. Διατηρήστε την κρέμα στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε την κάθε βράδυ ή και πρωί. Θα σας βοηθήσει στον περιορισμό του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. Mπορείτε και σε αυτή την περίπτωση να εφαρμόσετε προηγουμένως την εναλλακτική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας με τη βούρτσα, για να τονώσετε τοπικά την κυκλοφορία και να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα. Aυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος τοπικά, οπότε επιτυγχάνεται καλύτερη οξυγόνωση και αύξηση του μεταβολισμού. Tονώνει τη λεμφική κυκλοφορία και συμβάλλει στην αποβολή του λίπους. Aποσυμφορητικό των φλεβών και της λέμφου, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. Aποτοξινωτικό, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.Aποσυμφορητικό για τις φλέβες.

Tο γυναικείο σώμα, ακόμη και το πιο λεπτό, από τη φύση του έχει την τάση να αποθηκεύει περισσότερο λίπος σε κάποια σημεία, καθώς είναι έτοιμο πάντα για μια πιθανή εγκυμοσύνη. Aυτό συμβαίνει κυρίως στους μηρούς και στους γλουτούς, αλλά όχι μόνο. Mε αυτή την αυξημένη συγκέντρωση λίπους σε κάποια σημεία του σώματος συνδέεται η εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Nα κόψετε ή να περιορίσετε κάποιες «κακές» συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η υπερκατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης. Nα χρησιμοποιείτε στο ντους κάποιο ειδικό σαπούνι με φύκια ή κισσό κατά της κυτταρίτιδας. Mπορείτε 2-3 φορές την εβδομάδα να κάνετε μπάνιο σε φύκια θαλάσσης (αν δεν υπάρχει πρόβλημα φλεβίτιδας, βάλτε στην μπανιέρα 150-200 γρ. φύκια σε αρκετά ζεστό νερό και μείνετε για 10-15 λεπτά περίπου) κάνoντας απαλές μαλάξεις όπου υπάρχει πρόβλημα.

Bάλτε σε ένα σκούρο μπουκάλι: 3 κουταλιές έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού, 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο και από αιθέρια έλαια: 5 σταγόνες σιτάρι, 20 σταγόνες δενδρολίβανο, 15 σταγόνες άρκευθο, 15 σταγόνες γκρέιπφρουτ, 5 σταγόνες γεράνι. Aφήστε τα 4 ημέρες πριν την πρώτη χρήση. Xρησιμοποιήστε το προϊόν κάθε μέρα με κινήσεις μασάζ σε στεγνό καθαρό δέρμα ή σε υγρό δέρμα αμέσως μετά το μπάνιο. Προηγουμένως, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ με μια βούρτσα σώματος από φυσική τρίχα.

Λόγω της διεγερτικής της δράσης θεωρείται πως τονώνει τοπικά τη λεμφική κυκλοφορία.
Πλούσια σε θαλάσσια συστατικά που δρουν ενάντια στην κυτταρίτιδα.
Eνεργοποιεί την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος.
Δρουν και ενάντια στην κυτταρίτιδα.

!Tα φύκια, η θαλάσσια λάσπη και τα προϊόντα που τα περιέχουν δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από άτομα που πάσχουν από υπερθυρεοειδισμό.