Tο κρύο, ο αέρας και η εσωτερική θερμότητα στερούν πολύτιμη υγρασία από την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να ξεραίνεται, να τραβάει, να δείχνει τραχιά και θαμπή. Ενισχύστε την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σας με φυσικές ενυδατικές κρέμες, που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, ώστε να επαναφέρετε την υγεία και τη λάμψη της.

Συνταγές για ενυδάτωση στο πρόσωπο

Ενυδατική κρέμα:
Σε 50 ml κρέμα βάσης προσθέστε 2 ml jojoba oil και τα εξής αιθέρια έλαια:
3 σταγόνες λεβάντα και 5 σταγόνες rosewood. Χρησιμοποιήστε την κάθε βράδυ.

Λάδι ενυδάτωσης:
Σε 30 ml λάδι βάσης αβοκάντο προσθέστε τα εξής αιθέρια έλαια:
4 σταγόνες πατσουλί, 4 σταγόνες τριαντάφυλλο και 5 σταγόνες νερολί.

Αναμείξτε καλά το μείγμα και χρησιμοποιήστε το κάθε βράδυ.

Λάδι περιποίησης:
Σε 5 ml λάδι βάσης αβοκάντο και 5 ml λάδι βάσης νυχτολούλουδο προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σάνδαλο και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο.
(Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και κρέμα χρησιμοποιώντας 30 ml κρέμα βάσης αντί για τα λάδια.)

Κομπρέσες για ξηρή – αφυδατωμένη επιδερμίδα:
Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό προσθέστε 4 σταγόνες γεράνι και χρησιμοποιώντας μια γάζα, κάντε κομπρέσες στο πρόσωπο (όχι στα μάτια).

Συνταγές για ενυδάτωση στο σώμα
Σε 100 ml φυτικό έλαιο βάσης, π.χ. σιτέλαιο ή αμυγδαλέλαιο, προσθέστε 3 σταγόνες γεράνι και 3 σταγόνες orange. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας μετά το μπάνιο. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό και ξεφλουδίζει, χρησιμοποιήστε jojoba ως έλαιο βάσης.

Αναμείξτε 50 ml λάδι ελιάς και 50 ml λάδι καλέντουλας και προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριανταφυλλόξυλο. Το λάδι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα σημεία εκείνα του σώματος που εμφανίζουν ξηροδερμία ή σκασίματα. (Καλύτερα να το χρησιμοποιείτε το βράδυ πριν τον ύπνο.)

Καθημερινές λύσεις
Καθαρίζετε το δέρμα σας με σκέτο νερό το πρωί και το βράδυ με γαλάκτωμα ή λιπαρό σαπούνι. Μη χρησιμοποιείτε πολύ κρύο νερό, ούτε όμως πολύ ζεστό, αφού και στις δύο περιπτώσεις το πρόβλημα ξηρότητας θα επιδεινωθεί. Αντιμετωπίστε την ξηρότητα του αέρα στο εσωτερικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας υγραντήρα ή αφήνοντας απλώς ένα βρεγμένο πανί στη θερμαντική εστία. Χρησιμοποιείτε πάντα ενυδατική κρέμα πριν βγείτε έξω.
Μην παραλείπετε να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας και «εσωτερικά», πίνοντας άφθονο νερό και χυμούς.


Tips
● Ενισχύστε τη δράση της φυτικής ενυδατικής σας κρέμας προσθέτοντας 10-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο σε 50 ml κρέμα ή 1 σταγόνα κάθε φορά στην ποσότητα που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας.
● Λάδια βάσης, κρέμες βάσης και ποικιλία αιθέριων ελαίων θα βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία και καταστήματα φυτικών και βιολογικών προϊόντων.
● Τα λάδια και οι κρέμες βάσης είναι ειδικά παρασκευασμένα, ώστε να μην αλλοιώνονται από την προσθήκη ελαίων και να παραμένουν αποτελεσματικά μέχρι και 1 χρόνο.