Οι δύο συνταγές που σας προτείνουμε…
* Θα ικανοποιήσουν την επιθυμία σας για γλυκό
* Δεν θα σας φορτώσουν με θερμίδες
* Δεν θα κλέψουν πολύ από το χρόνο σας

Τσιζκέικ με σύκο

Χρόνος προετοιμασίας: 20′

Χρόνος ψύξης: 3 ώρες

Υλικά
* 100 γρ. μπισκότα Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με Σύκο (θρυμματισμένα)
* 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
* 400 γρ. σύκα (καθαρισμένα)
* 3 μεγάλα φύλλα ζελατίνης
* 1 λεμόνι (το χυμό του)
* 500 γρ. τυρί κρέμα
* 410 γρ. συμπυκνωμένο γάλα (ελαφρύ)
* 1 κρυσταλλική βανίλια

Εκτέλεση
1. Αναμειγνύετε τα μπισκότα Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με Σύκο με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε το μείγμα σε ένα τσέρκι (φόρμα του κέικ με αποσπώμενα πλαϊνά τοιχώματα) και το πιέζετε στον πάτο. Το βάζετε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί. Παίρνετε τα σύκα και τα λιώνετε ελαφρά με ένα πιρούνι. Αφήνετε τον πουρέ σύκου προσωρινά στην άκρη.

2.
Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι, στραγγίζετε τη ζελατίνη να φύγει το πολύ νερό και την αναμειγνύετε με το ζεστό χυμό.

3.
Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το συμπυκνωμένο γάλα και τη βανίλια μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Προοδευτικά ρίχνετε το μείγμα σε αυτό της ζελατίνης. Προσθέτετε και τον πουρέ σύκου, ανακατεύοντας όμως πολύ ελαφρά και ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Στρώνετε απαλά με μία σπάτουλα την επιφάνεια και βάζετε το τσιζκέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ώστε να στερεοποιηθεί.

4.
Όταν παγώσει, το βγάζετε από το ψυγείο, αφαιρείτε τα τοιχώματα της φόρμας και σερβίρετε.

Τιραμισού με μπισκότα και σύκο

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψύξης: 5 ώρες

Υλικά
* 500 γρ. μασκαρπόνε
* 500 γρ. κρέμα γάλακτος light
* 3 αυγά
* 100 γρ. ζάχαρη
* 1 πακέτο μπισκότα Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με Σύκο
* 3 φλιτζανάκια εσπρέσο
* 2 κουταλιές κονιάκ
* 2 φύλλα ζελατίνας
* Κακάο

Εκτέλεση
1. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε, τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν.

2.
Σε ένα μπολ βάζετε τη μισή ποσότητα ζεστού εσπρέσο, τα φύλλα ζελατίνας (που είχατε σε κρύο νερό) και το κονιάκ και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν.

3.
Προσθέτετε το μείγμα της κρέμας και χτυπάτε για 2΄.

4.
Μουσκεύετε 1 πακέτο μπισκότα Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με Σύκο στον υπόλοιπο εσπρέσο και φτιάχνετε σε ένα πυρέξ 2 στρώσεις μπισκότα-κρέμας.

5.
Πασπαλίζετε με κακάο και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες.