Η αφοσίωσή του έχει γίνει ταινία, αλλά δεν είναι λίγα και τα αγάλματα που έχουν στηθεί για λογαριασμό του. Ο λόγος για τον πιστό τετράποδο φίλο μας, τον σκύλο, ο οποίος έχει τα δικά του μνημεία σε όλο τον κόσμο:

Το πιο διάσημο είναι αυτό του Hachiko, ενός σκύλου ράτσας Ακίτα, του οποίου η ζωή έχει γίνει και ταινία με τον Richard Gere. Είναι ο σκύλος ο οποίος επί 10 χρόνια περίμενε στον σταθμό των τρένων το αφεντικό του που είχε πεθάνει. Σήμερα το άγαλμά του βρίσκεται στον σταθμό της Shibuya στο Τόκιο και η είσοδος του σταθμού κοντά στο άγαλμα ονομάζεται «Έξοδος του Hachiko».

Έπειτα, έρχεται ο Greyfriars Bobby, ένα Τερριέρ που έγινε γνωστό τον 19ο αιώνα στο Εδιμβούργο για τον λόγο ότι πέρασε 14 χρόνια φυλάσσοντας τον τάφο του αφεντικού του. Το άγαλμά του είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία της πόλης του Εδιμβούργου, ενώ ο τάφος του βρίσκεται στο Greyfriars Kirkyard, πολύ κοντά στον τάφο του αφεντικού του.

Και για να μην ξεχάσουμε την Αμερική, στο Central Park της Νέας Υόρκης βρίσκεται το άγαλμα του Balto, ενός Χάσκι που το 1925, όταν ξέσπασε επιδημία στην πόλη Nome της Αλάσκας, ο Balto, ως αρχηγός της τελευταίας αποστολής με έλκηθρα, κάλυψε απόσταση περίπου 85 χιλιομέτρων σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν προκειμένου να φτάσει το φάρμακο στην ώρα του.