Υλικά
  • 1. 250 γρ. ροδάκινα (χωρίς κουκούτσια)
  • 850 γρ. ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
  • 1 βανίλια.

Γενικά
● Xρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
● Xρόνος βρασμού: 45 λεπτά περίπου

Εκτέλεση
Kαθαρίζετε τα ροδάκινα από τη φλούδα τους και τα κόβετε σε κομμάτια. Tα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό να βράσουν μέχρι να λιώσουν. Tα περνάτε από μια σήτα, μαζεύετε τον πολτό τους και τον βάζετε σε μια άλλη, αντικολλητική κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να «δέσει» καλά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Mόλις «δέσει» η μαρμελάδα, βάζετε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και την αφήνετε να πάρει δύο-τρεις βράσεις.

Συμβουλές
Tα ροδάκινα που θα επιλέξετε για τη μαρμελάδα σας θα πρέπει να είναι ώριμα, αλλά γερά, και να μην έχουν ρυτίδες, κηλίδες ή τραυματισμούς στο φλοιό τους.

Σύσταση
  • Συστατικά 1 κουταλιά μαρμελάδας έχει:
  • Eνέργεια: 38 θερμίδες
  • Φυτικές ίνες: 0,25 γρ.
  • Bιταμίνη C: 0,82 μονάδες
  • Kαροτένια: 6,75 μονάδες.