Σπαγγέτι με καλαμαράκια

Υλικά
(Για 4 άτομα)
• 1 πακέτο Σπαγγέτι Silueta Fytro
• 400 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
• 400 γρ. φρέσκια ντομάτα
• 1 κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 καρότο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 ποτηράκι λευκό κρασί
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• 1/2 ματσάκι άνηθο
• 1/2 κουταλάκι Μαύρη Ζάχαρη Fytro
• 1/2 κουταλάκι πελτέ
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι 



Εκτέλεση 
1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτετε τα καλαμαράκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια και σβήνετε με το κρασί.

2. Στη συνέχεια, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε την ντομάτα ψιλοκομμένη, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

3. 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτετε τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

4. Στο μεταξύ βράζετε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και μόλις είναι έτοιμο το σουρώνετε και τα ανακατεύετε με τα καλαμαράκια.

5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Φακόρυζο με κύμινο

Υλικά
(Για 4-6 άτομα)
• 1 φλιτζάνι φακές ωμές
• 1 φλιτζάνι Ρύζι με Φλοιό Fytro
• 2 καρότα
• 1 κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 2 ώριμες ντομάτες
• ½  κουταλάκι κύμινο
• 1 φύλλο δάφνης  
• 1 κουταλάκι Μαύρη Ζάχαρη Fytro
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι 

Εκτέλεση 
1. Μουλιάζετε τις φακές στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη, τις βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τις ντομάτες, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτετε τη δάφνη, τη μαύρη ζάχαρη και ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να τις σκεπάζει και τις αφήνετε να σιγοβράζουν για περίπου 30 λεπτά.

2. Στη συνέχεια βράζετε το ρύζι με φλοιό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το στραγγίζετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τις φακές. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το ελαιόλαδο και αφήνετε το φαγητό να βράσει για άλλα 5΄ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να χυλώσουν.

3. Το σερβίρετε ζεστό.  

Κιμαδόπιτα 
Υλικά (Για 10 άτομα) 

• 1 πακέτο έτοιμο φύλλο χωριάτικο 

• 200 γρ. Σόγια Κιμάς Fytro

• 3 κρεμμύδια

• 4 πράσα

• 1 ώριμη ντομάτα

• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

• 1 ποτηράκι λευκό κρασί

• ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

• Αλάτι 

• Πιπέρι 

Εκτέλεση 
1. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τα πράσα, μόνο το τρυφερό κομμάτι, και τα σοτάρετε ελαφρά με λίγο από το ελαιόλαδο, προσθέτετε και τη σόγια κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2΄ περίπου.

2. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε, το άνηθο και το μαϊντανό, την ντομάτα τριμμένη, το ελαιόλαδο,  αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε στη φωτιά για άλλα 10 ΄.

3. Στη συνέχεια,  λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε 1-2 φύλλα ζύμης, αφού πρώτα τα έχετε λαδώσει καλά. Αδειάζετε το μείγμα  με τη σόγια κιμά και σκεπάζετε με 1-2 φύλλα ζύμης, τα λαδώνετε και τα χαράζετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου για περίπου 1 ώρα. 

Ριζότο με μανιτάρια 
Υλικά (Για 4 άτομα)
• 1½ φλιτζάνι Ρύζι με Φλοιό Fytro
• 300 γρ. μανιτάρια
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 4 κουταλιές κονιάκ
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• Υποκατάστατο Αλατιού Fytro
• Πιπέρι
• Κάρι 




Εκτέλεση 
1. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια, το κρεμμύδι τριμμένο, την πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο πολτοποιημένο για 3-4 λεπτά.

2. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2 λεπτά να λαδωθεί το ρύζι και να γίνει διάφανο.

3. Σβήνετε με το κονιάκ. Αφήνετε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ και να στεγνώσει το ρύζι. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, κάρι και λίγο ζεστό νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να απορροφηθεί όλο. Συνεχίζετε να προσθέτετε στο ριζότο ζεστό νερό (1/2 φλιτζάνι τη φορά ανακατεύοντας τακτικά) μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, αλλά να κρατάει (αλ ντέντε).

Μαγειρίτσα νηστίσιμη
 

Υλικά
(Για 4 άτομα)
• 200 γρ. σέλινο
• 200 γρ. σπανάκι
• 200 γρ. σέσκουλα
• 2 κουταλιές Ρύζι με φλοιό Fytro
• 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια  
• 2 κουταλιές άνηθο
• 2 κουταλιές μαϊντανό
• 2 λεμόνια (το χυμό τους)
• 2 κουταλιές ταχίνι
• Υποκατάστατο Αλατιού Fytro
• Πιπέρι 

Εκτέλεση 
1. Πλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Τα ζεματίζετε και προσθέτετε το ρύζι με φλοιό, υποκατάστατο αλατιού και πιπέρι.

2. Μόλις βράσει το ρύζι, ρίχνετε σε ένα μπολ το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και τα χτυπάτε.

3. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το ρίχνετε στο φαγητό και ανακατεύετε.

4. Βράζετε για 2-3 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε. 

Μύδια με πλιγούρι

Yλικά
(Για 4 άτομα)
• 1 φλιτζάνι Πλιγούρι Fytro
• 500 γρ. μύδια καθαρισμένα
• 3 ώριμες ντομάτες
• 4 κρεμμυδάκια
• 2 κόκκινες πιπεριές
• 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• Aλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση
 
1. Aχνίζετε τα μύδια. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα σοτάρετε ελαφρά.

2. Προσθέτετε τον άνηθο και το μαϊντανό, λίγο νερό και περιμένετε να πάρουν μία βράση. Pίχνετε στο τηγάνι τα μύδια και μόλις «δέσουν» τα υλικά προσθέτετε το πλιγούρι και 2 φλιτζάνια νερό.

3. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα βάζετε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. 

Kινόα σαλάτα

Υλικά
(για 2 άτομα)
•1 φλιτζάνι Λευκό Κινόα Fytro

•1 ντομάτα

•1 κόκκινη πιπεριά

•1 κίτρινη πιπεριά

•2 καρότα

•½ φλιτζάνι καρύδια

•½ φλιτζάνι σταφίδες ή κράνμπερι

•½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για το ντρέσινγκ

•4 κουταλιές ελαιόλαδο

•Χυμό από 1 πορτοκάλι

•Χυμό από 1 μικρό μοσχολέμονο

•Αλάτι

•Πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Ετοιμάζετε τo κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε  όλα τα λαχανικά και τα αναμειγνύετε με το κινόα.

2. Προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες ή τα κράνμπερι και ανακατεύετε.

3. Χτυπάτε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα σέικερ και περιχύνετε τη σαλάτα

4. Τη Σερβίρετε δροσερή.

Νηστίσιμη πάστα φλόρα

Υλικά
(Για 12 κομμάτια)
• 250 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
• 1/2 κιλό Μαρμελάδα Φράουλα Fytro
• 1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 3 κουταλιές κονιάκ
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1/4 του φλιτζανιού Μαύρη Ζάχαρη Fytro

Εκτέλεση 
1. Χτυπάτε στο μίξερ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Χαμηλώνετε ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάτε 1-2 λεπτά.

2. Παίρνετε τα 2/3 της ζύμης, την απλώνετε σε μια ταρτιέρα και ρίχνετε από πάνω τη μαρμελάδα. Κόβετε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες, που τις τοποθετείτε κάθετα και οριζόντια πάνω από τη μαρμελάδα.

3. Ψήνετε το γλυκό στο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ροδίσει. 

Πουτίγκα ρυζιού
 

Υλικά
 (Για 5 μερίδες)
• 3 φλιτζάνια Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro
• 1/2 φλιτζάνι Ρύζι με Φλοιό Fytro
• 1/2 φλιτζάνι Καστανή Ζάχαρη Fytro
• 1 πρέζα αλάτι
• 2 βανίλιες
• 2 κουταλάκια κορν φλάουρ 

Εκτέλεση
 
1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ρόφημα αμυγδάλου με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Τοποθετείτε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε για να λιώσει η ζάχαρη.

2. Τότε ρίχνετε το αλάτι και το ρύζι με φλοιό και δυναμώνετε τη φωτιά. Αφού αρχίσει το μείγμα να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά, ανακατεύετε και το αφήνετε για 50 λεπτά, ώσπου να βράσει το ρύζι.

3. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζανάκι με λίγο νερό και το προσθέτετε στο μείγμα του ρυζιού, ανακατεύετε ξανά, αφήνετε λίγο να πάρει μια βράση και αμέσως το βγάζετε από τη φωτιά.

4. Σερβίρετε σε μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.