Μαρμελάδα αχλάδιΥλικά 1.250 γρ. αχλάδια 700 γρ. ζάχαρη440 γρ. νερό1 λεμόνι (τον χυμό του)1 κουταλάκι χυμό λεμονιούΕκτέλεση1. Διαλέγετε ώριμα γερά αχλάδια. Τα καθαρίζετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Για να μη μαυρίσουν μέχρι να τα καθαρίσετε όλα, τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και τον χυμό ενός λεμονιού.2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τα αχλάδια να βράσουν μέχρι να λιώσουν. 3. Τα περνάτε από μία σήτα, μαζεύετε τον πολτό και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. 4. Βράζετε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει καλά. 5. Προσθέτετε 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και την αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει καλά και τη βάζετε σε αποστειρωμένα γυάλινα δοχεία.
Σπιτική μαρμελάδα αχλάδι
Δεν είναι από τις πιο συνηθισμένες μαρμελάδες, είναι όμως εξαιρετικά μυρωδάτη και νόστιμη. Η μαρμελάδα αχλάδι γίνεται εύκολα και δίνει άλλη διάσταση στο πρωινό σας.