Υλικά για 6 μερίδες750 γρ. μπρόκολο3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών2 φλιτζάνια γάλα1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο3 κουταλιές ελαιόλαδο1/2 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάναΦρεσκοτριμμένο πιπέριΑλάτιΕκτέλεση1. Ζεματάτε το μπρόκολο σε μπόλικο νερό για 2-3΄. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε κομμάτια.2. Ξαναβράζετε το μπρόκολο μέσα στον ζωμό λαχανικών. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει. 3. Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.4. Αφαιρείτε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και πολτοποιείτε το μισό μαζί με τον ζωμό. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το υπόλοιπο μπρόκολο και το γάλα και αναμειγνύετε τα δύο μείγματα.5. Προσθέτετε το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μόνο μία βράση.6. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδαΘερμίδες: 189Λιπαρά: 10,75 γρ.Χοληστερίνη: 11,5 mg