Υλικά

  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
  • 400 γρ. Quaker
  • 3 αυγά
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Σιρόπι σοκολάτας
  • Παγωτό βανίλιας

Εκτέλεση
* Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το Quaker, τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με μίξερ ή με χτυπητήρι, προσθέτοντας σταδιακά το γάλα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα.
* Ζεστάνετε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και λιπάνετέ το με μαργαρίνη ή ηλιέλαιο.
* Ρίξτε το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού με μια βαθιά κουτάλα σούπας και με μικρές κινήσεις του χεριού σας απλώστε το σχηματίζοντας μικρούς δίσκους. Ψήστε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κάτω πλευρά και στη συνέχεια, με μία τσιμπίδα – σπάτουλα, γυρίστε και ψήστε και την άλλη πλευρά.
* Ακουμπήστε το pancake σε χαρτί κουζίνας.
* Επαναλάβετε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσει το μείγμα
* Στο κέντρο του κάθε pancake, τοποθετήστε μία κουταλιά της σούπας παγωτό βανίλια, περιχύστε με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρετε