Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 250 γρ. σπαράγγια άγρια
  • 1/4 από ένα ματσάκι φρέσκο θυμάρι
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
  • 2 κουταλιές νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Μαρινάρετε για 2 ώρες τα μανιτάρια με το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μισό θυμάρι. Βράζετε τα σπαράγγια για 2-3΄ και τα αναμειγνύετε με το υπόλοιπο θυμάρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στη σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε τα μανιτάρια και τα περνάτε και αυτά από σχάρα.
Για τη βινεγκρέτ
Ανακατεύετε με σύρμα τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Αν χρειαστεί, αραιώνετε το μείγμα με λίγο νερό. Αναμειγνύετε τα σπαράγγια, τα μανιτάρια, τη ρόκα και τη βινεγκρέτ και σερβίρετε.