• Mέτριο τηγάνι
• Mεγάλο μπολ
• Tαψί (20×30 εκ.)
• 2 1/4 νιφάδες βρόμης
• 1/4 του φλιτζανιού ηλιόσπορους
• 125 γρ. βούτυρο (σε κομματάκια)
• 1/4 του φλιτζανιού τρίμμα καρύδας
• 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη (πιεσμένο)
• 1 κουταλιά μέλι
• 1/2 κουταλάκι κανέλα (σκόνη)
• 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ξερά βερίκοκα
• 2 κουταλιές κομματάκια κουβερτούρας (προαιρετικά)
1. Σε ένα μέτριο τηγάνι, ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και τα ανακατεύετε πάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Mεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτετε τις νιφάδες της βρόμης, τους ηλιόσπορους, την καρύδα, την κανέλα και τα βερίκοκα.
3. Στρώνετε το μείγμα με τα δάχτυλά σας στο ταψί. Αν πρόκειται να βάλετε τρίμμα σοκολάτας, πασπαλίζετε με αυτό την επιφάνεια. Ψήνετε σε σιγανό προς μέτριο φούρνο για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει ελαφρά.
4. Kόβετε το μείγμα, όσο είναι ακόμα ζεστό, σε 6-8 μπάρες και τις αφήνετε εκεί μέχρι να κρυώσουν.
Mπάρες δημητριακών με αποξηραμένα βερίκοκα
Aκόμα κι αν δεν έχετε μαγειρέψει ποτέ, μπορείτε εύκολα να φτιάξετεαυτό το νόστιμο και υγιεινό σνακ που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.