Το «κλειδί» για ενέργεια ολόκληρη την ημέρα είναι να διατηρούμε σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, γιατί αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πόσο ενεργητικοί αισθανόμαστε και συνδέεται άμεσα με τον τρόπο διατροφής μας. Το πολύ χαμηλό σάκχαρο αίματος προκαλεί κούραση, υπνηλία και ατονία. Επιπλέον, συχνά παραλείπουμε γεύματα μέσα στην ημέρα νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα χάσουμε βάρος. Ωστόσο πετυχαίνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς αυτή η τακτική μας οδηγεί τελικά στην κατανάλωση μεγαλύτερων μερίδων φαγητού άρα και στην πρόσληψη περισσότερων θερμίδων. Για να είμαστε λοιπόν υγιείς και να διατηρήσουμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα ή να αδυνατίσουμε, πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας να εντάξουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα «έξυπνα» σνακ που μας χορταίνουν και δεν παχαίνουν.
Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να τρώμε λίγο και συχνά. 5-6 γεύματα την ημέρα είναι ό,τι πρέπει, για να διατηρούμε τα επίπεδα του σακχάρου σταθερά στον οργανισμό, αλλά και να λειτουργεί καλύτερα ο μεταβολισμός. Τα σνακ είναι χρήσιμα για τον οργανισμό, ιδιαίτερα αν θέλουμε να ελέγχουμε το βάρος μας ή αν έχουμε 2-3 κιλά παραπάνω, μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε, έτσι ώστε να μην είμαστε πολύ πεινασμένοι όταν έρθει η ώρα του κυρίως γεύματος.

Τα «έξυπνα» σνακ

Ο ρόλος των σνακ είναι σημαντικός για τη διατροφή μας, δεν παύει όμως να είναι επικουρικός. Δεν πρέπει να υποκαταστήσει τα κύρια γεύματα. Μη σας ξεγελάει το μέγεθός τους, γιατί μπορεί τα σνακ να είναι μικρά, αλλά συχνά οι θερμίδες τους είναι υπολογίσιμες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Ένα σνακ καλό είναι να μη δίνει πάνω από 200 θερμίδες.

Οι top επιλογές

Απολαύστε γρήγορα σνακ που θα σας χορτάσουν και θα σας γεμίσουν ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Οι Μπάρες Δημητριακών Sweet & Balance είναι το ιδανικό σνακ για μία ισορροπημένη διατροφή εξασφαλίζοντας ενέργεια χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες.

Μπάρες Δημητριακών με Μέλι & Κανέλα Sweet & Balance

Γιατί να τις προτιμήσετε* Ο συνδυασμός του μελιού και της κανέλας αποτελεί μια ενισχυμένη πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, τα οποία ενισχύουν τη φυσική άμυνα του σώματος* Έχουν υπέροχη γεύση.* Σάς εφοδιάζουν με υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν το βασικό «καύσιμο» για το σώμα και το μυαλό.* Καλύπτουν και την ανάγκη σας για κάτι γλυκό, χωρίς να σας φορτώνουν με θερμίδες.* Έχει μόνο 84 θερμίδες η μία.* Είναι χωρίς ζάχαρη αλλά με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού stevia.* Έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (ΓΔ) και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο (ΓΦ).

* Έχουν φυτικές ίνες, που είναι σύμμαχοι της γραμμής μας, της εύρυθμης λειτουργίας του εντέρου μας και της υγείας μας γενικότερα.

Μπάρες Δημητριακών με Cranberries Sweet & Balance

Γιατί να τις προτιμήσετε* Eμπλουτίζουν τη δίαιτά σας με περισσότερα φλαβονοειδή. Πρόκειται για τις φυτικές χρωστικές ουσίες που δίνουν το κόκκινο και κίτρινο χρώμα των φρούτων και των λαχανικών και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. * Έχουν υπέροχη γεύση.* Σάς εφοδιάζουν με υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν το βασικό «καύσιμο» για το σώμα και το μυαλό.* Καλύπτουν και την ανάγκη σας για κάτι γλυκό, χωρίς να σας φορτώνουν με θερμίδες.* Έχει μόνο 84 θερμίδες η μία.* Είναι χωρίς ζάχαρη αλλά με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού stevia.* Έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (ΓΔ) και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο (ΓΦ).* Έχουν φυτικές ίνες, που είναι σύμμαχοι της γραμμής μας, της εύρυθμης λειτουργίας του εντέρου μας και της υγείας μας γενικότερα.

Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα Sweet & Balance

Γιατί να τις προτιμήσετε* Έχει φανεί ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης στον οργανισμό, ενός νευροδιαβιβαστή που αυξάνει την ψυχική ευφορία, επιδρώντας έτσι άμεσα στη διάθεση. * Έχουν υπέροχη γεύση.* Σάς εφοδιάζουν με υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν το βασικό «καύσιμο» για το σώμα και το μυαλό.* Καλύπτουν και την ανάγκη σας για κάτι γλυκό, χωρίς να σας φορτώνουν με θερμίδες.* Έχει μόνο 84 θερμίδες η μία.* Είναι χωρίς ζάχαρη αλλά με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού stevia.* Έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (ΓΔ) και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο (ΓΦ).

* Έχουν φυτικές ίνες, που είναι σύμμαχοι της γραμμής μας, της εύρυθμης λειτουργίας του εντέρου μας και της υγείας μας γενικότερα.